Η Σκιάθος ανάμεσα στα 10 αεροδρόμια με τα πιο ωραία τοπία προσγείωσης! (vid)

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα αεροδρόμια με τα ωραιότερα τοπία προσγείωσης στον κόσμο!

Η Σκιάθος ανάμεσα στα 10 αεροδρόμια με τα πιο ωραία τοπία προσγείωσης! (vid)

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της βρετανικής εταιρείας ναυλώσεων ιδιωτικών αεροσκαφών PrivateFly, η οποία ανέδειξε τα δέκα αεροδρόμια με τα ωραιότερα τοπία προσγείωσης στον κόσμο, είναι μία «γλυκιά υπενθύμιση» της μαγείας των πτήσεων, σε μία περίοδο όπου η πραγματοποίηση κάποιου αεροπορικού ταξιδιού είναι δυσκολότερη από ποτέ.

Ανάμεσα στα αεροδρόμια που κάνουν την «παρθενική» τους εμφάνιση στη λίστα συμπεριλαμβάνεται φέτος και το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» που βρίσκεται στη Σκιάθο και κατέλαβε την τρίτη θέση με βάση τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Παράλληλα, την πρώτη θέση κατέλαβε – για τρίτη συνεχόμενη χρονιά – το αεροδρόμιο Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το αεροδρόμιο Μσέμπε Έιρστριπ που βρίσκεται στην Τανζανία.

Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 6.000 τακτικοί επιβάτες αεροπορικών εταιρειών, με τη ψηφοφορία να πραγματοποιείται κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2020, λίγο πριν επιβληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επέφερε η έξαρση της πανδημίας του COVID-19.

«Πολλοί από εμάς έχουμε πετάξει λιγότερες φορές φέτος, όμως αυτοί οι προορισμοί που προσφέρουν μαγικές προσγειώσεις είναι μία ευχάριστη υπενθύμιση της ψυχολογικής ανάτασης που προσφέρουν τα ταξίδια και η αεροπορία καθώς και μία μοναδική έμπνευση για αξέχαστες μελλοντικές πτήσεις», δήλωσε ο Άνταμ Τουίντελ, διευθύνων σύμβουλος της Private Fly.

Για το αεροδρόμιο της Σκιάθου αναφέρονται τα εξής:

Ο Διεθνής Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» βρίσκεται σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ πήρε το προσωνύμιο του προς τιμήν του μεγάλου λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος και κατάγονταν από το νησί.

Το «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσφέρει μερικές από τις πιο θεαματικές προσγειώσεις στον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινότητα των plane spotters.

Η πολύ μικρή απόσταση που χωρίζει τον αεροδιάδρομο από τη θάλασσα και το γεγονός ότι τα αεροπλάνα αναγκάζονται να περάσουν πολύ κοντά από τον επαρχιακό δρόμο για να προσγειωθούν, έχουν δώσει στο αεροδρόμιο το προσωνύμιο «Saint Martin» της Ελλάδας.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν μάλιστα από τους κυβερνήτες τους να υποβληθούν σε επιπλέον εκπαίδευση για να χρησιμοποιήσουν τον αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ όλες οι προσγειώσεις γίνονται από τον πρώτο κυβερνήτη.

«Η εκπληκτική θέα στο νησί της Σκιάθου και η αίσθηση ότι μπορείτε να αγγίξετε τη θάλασσα λίγα δευτερόλεπτα πριν από την προσγείωση είναι συναρπαστική. Επιπλέον, το να απέχετε μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που ξεκινά ο αεροδιάδρομος, σας προσφέρει μία εντελώς ξεχωριστή εμπειρία για το πως προσγειώνεται ένα αεροπλάνο», ανέφεραν επιβάτες πτήσεων που προσγειώθηκαν στη Σκιάθο.

Πηγή: travelestate.gr