Μπράνα για το «Τenet»: «Ο Νόλαν με κάθε ταινία εφευρίσκει ξανά και ξανά τον τροχό» (vid)

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν υπόσχεται να είναι ένας ακόμα κινηματογραφικός γρίφος. Ο λόγος για το περίφημο «Τenet» που έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες φέτος το καλοκαίρι. Ο Κένεθ Μπράνα μιλά για το φιλμ.

Μπράνα για το «Τenet»: «Ο Νόλαν με κάθε ταινία εφευρίσκει ξανά και ξανά τον τροχό» (vid)

Το «Tenet», η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν που, αν όλα πάνε καλά, θα δούμε στα μέσα Ιουλίου στις οθόνες των (θερινών, εδώ), κινηματογράφων, υπόσχεται να είναι ένας ακόμα κινηματογραφικός γρίφος. Οπως ακριβώς ο σκηνοθέτης μάς έχει συνηθίσει με τα «Inception» και «Interstellar».

Ήδη, ο Ρόμπερτ Πάτινσον (πρωταγωνιστής, μαζί με τον Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον και την Ελίζαμπεθ Ντέμπικι), έχει δηλώσει ότι δεν κατάλαβε και πολλά: «Οσο κάναμε την ταινία, περνούσαν μήνες που σκεφτόμουν, "Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα αν έστω αμυδρά καταλαβαίνω τι συμβαίνει"...»

Σήμερα, κάτι παρόμοιο ομολογεί κι ο Κένεθ Μπράνα, σε συνέντευξή του στο Total Film.

«Μιλάω απολύτως σοβαρά: αυτό το σενάριο το διάβασα περισσότερες φορές από ό,τι έχω μελετήσει οτιδήποτε στη ζωή μου. Εμοιαζε σαν να πρέπει να λύνω το σταυρόλεξο των New York Times (σ.σ. το δυσκολότερο σταυρόλεξο στον κόσμο) κάθε μέρα!»

Ολα αυτά προέκυψαν από την απλή ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος του Total Film: ερμηνεύει τον «κακό»;

«Δεν είμαι σίγουρος. Η φύση του σεναρίου, έτσι όπως ο Κρίστοφερ, κατά κάποιο τρόπο, εφεύρει ξανά και με αυτή την ταινία τον τροχό, όλοι όσοι συναναστρεφόμαστε τον ήρωα του Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον θα μπορούσαμε να είμαστε και καλοί και κακοί. Οπότε μπορεί να πιστεύετε ότι είμαι ανταγωνιστής του κεντρικού ήρωα, αλλά η ιστορία να μην εξελίσσεται ακριβώς έτσι όπως θα περίμενε κανείς...»

Οπότε, η ταινία θα μάς βάλει σε μία διαδικασία να μαντεύουμε τις προθέσεις των χαρακτήρων;

«Στην εξέλιξή του, ο ήρωάς μου κινείται ορθά κι ανάποδα, οπότε και οι προσδοκίες για το τι ρόλο παίζει κινούνται ανάλογα. Οι συζητήσεις που έκανα με τον Κρίστοφερ για τις προθέσεις του ήταν συνεχείς, καθώς η εξέλιξή του δεν ήταν η αναμενόμενη. Ημουν αντιμέτωπος με συνεχείς εκπλήξεις...»

Με αυτά και μ' αυτά, ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο!

tenet

Πηγή: flix