Ο κορονoϊός ωθεί το Χόλιγουντ σε ελεύθερη πτώση...

Το Variety κυκλοφορεί με μαύρο εξώφυλλο και αποπειράται μια ψύχραιμη μεν, αλλά όχι και πολύ αισιόδοξη ανάλυση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού στη βιομηχανία.

Ο κορονoϊός ωθεί το Χόλιγουντ σε ελεύθερη πτώση...

«Αρκεί να αναφέρει κανείς ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε πόσο τεράστιο αντίκτυπο θα έχει αυτή η επιδημία στον κόσμο, ειδικά στον κλάδο της ψυχαγωγίας, μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που τα θεμέλιά της στηρίζονται στις δημόσιες συγκεντρώσεις και στα τακτικά ταξίδια.»

Μπορεί το εξώφυλλο του νέου τεύχους του Variety να είναι «σκοτεινό» με μεγάλο τίτλο «Το Χόλιγουντ σε ελεύθερη πτώση», αλλά στην πραγματικότητα το κείμενο που συνοδεύει την αναλυσή του συνοψίζεται στο «είναι δύσκολο να καταλάβουμε» της παραπάνω φράσης, αφού εκτός από τα πρώτα σημάδια που αφήνει πίσω του η επιδημία του κοροναϊού (η διακοπή των γυρισμάτων του «Mission Impossible 7», η αναβολή της προβολής του «No time to Die», η μεταφορά εξόδου του «Peter Rabbit 2: The Runaway»), κάθε περαιτέρω πρόβλεψη είναι τόσο αβέβαιη όσο ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται στις ειδήσεις κάθε λεπτό που περνάει...

Τα σημαντικότερα σημεία του κειμένου που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ είναι τα εξής:

*Από τον Ιανουάριο που εμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα, οι μετοχές της Disney έπεσαν κοντά στο 23%, ενώ αυτές της ViacomCBS περισσότερο από 51%.

*Οι μετοχές του Netflix αυξήθηκαν κατά 12,5% από την αρχή του χρόνου μέχρι και τις 10 Μαρτίου. Λογικη εξέλιξη για έναν κλάδο όπως αυτό του streaming που θα ενισχυθεί σημαντικά από την «καραντίνα» των πολιτών στο σπίτι.

*Σημαντικές είναι οι απώλειες από τη μη έξοδο ταινιών στην Κίνα (χαρακτηριστικά παραδείγματα το «1917» και το επικείμενο «Mulan»). Οι αναλυτές μιλούν για απώλειες 2.15 δισεκατομυρίων δολαρίων ήδη.

*Ταινίες όπως το «Black Widow», το «F9», το «Wonder Woman 1984» που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει μεταβολή των ημερομηνιών εξόδου τους, ίσως αναθεωρήσουν καθώς η επιδημία προχωρά.

*Ακυρώσεις φεστιβάλ όπως αυτό της Τραϊμπέκα τον Απρίλιο και φυσικά αυτό των Καννών το Μάιο θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση στην παγκόσμια ροή των αγορών ταινιών απ' όλον τον κόσμο.

Πηγή: flix