Νέες ταινίες: Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, Το Βαμμένο Πουλί, Ο Αόρατος Άνθρωπος

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Ξεχωρίζουν: Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, Το Βαμμένο Πουλί, Ο Αόρατος Άνθρωπος.

Νέες ταινίες: Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, Το Βαμμένο Πουλί, Ο Αόρατος Άνθρωπος

Πληθώρα ταινιών κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη (5/3). Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη (Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς), η μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Τζέρζυ Κοσίνσκι στη μεγάλη οθόνη (Το Βαμμένο Πουλί) και το ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1933 με την Ελίζαμπεθ Μος (Ο Αόρατος Άνθρωπος) ξεχωρίζουν από τις νέες ταινίες της εβδομάδας. Αναλυτικά:

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Κωμωδία
Διάρκεια: 140'
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Παίζουν: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βασίλης Μπισμπίκης

Η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα.

Το Βαμμένο Πουλί

Δραματική
Διάρκεια: 169'
Σκηνοθεσία: Βάτσλαβ Μαρχούλ
Παίζουν: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τζούλιαν Σαντς, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Πετρ Κότλαρ

Ένας νεαρός εβραϊκής καταγωγής περιπλανιέται στα δάση της Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα από αβάσταχτες κακουχίες.

Μετά το Γάμο

Δραματική
Διάρκεια: 112'
Σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ
Παίζουν: Μισέλ Γουίλιαμς, Τζούλιαν Μουρ, Μπίλι Κράνταπ

Υπεύθυνη ενός ορφανοτροφείου στα περίχωρα της Καλκούτας, η Ίζαμπελ πρέπει να ταξιδέψει ως την Νέα Υόρκη για να συναντήσει την πλούσια δωρήτρια που ενδιαφέρεται να βοηθήσει το εγχείρημα. Η συνάντησή της με την Τερέζα θα είναι αποκαλυπτική…

Ο Αόρατος Άνθρωπος

Θρίλερ
Διάρκεια: 124'
Σκηνοθεσία: Λι Γουάνελ
Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Όλιβερ Τζάκσον - Κοέν, Άλντις Χοντζ, Στορμ Ριντ

Η Σεσίλια είναι μια κακοποιημένη γυναίκα, παγιδευμένη σε μια βάναυση σχέση από την οποία καταφέρνει να δραπετεύσει. Καταφεύγει στο σπίτι ενός γνωστού της αστυνομικού και λίγο αργότερα μαθαίνει πως ο βάναυσος εραστή της έχει αυτοκτονήσει. Αλλά εκείνος, πρωτοπόρος επιστήμονας στην οπτική, της επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Φύγαμε

Animation
Διάρκεια: 102'
Σκηνοθεσία: Νταν Σκάνλον

Δύο αδέρφια ξωτικά διαπιστώνουν έκπληκτα πως έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή μόνο για μία ημέρα. Αρκούν όμως ένα μαγικό ραβδί κι ένα ξόρκι που εκείνος έχει αφήσει πίσω του ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό;

Ο Φύλακας

Δραματική
Διάρκεια: 100'
Σκηνοθεσία: Νίμα Τζαβίντι
Παίζουν: Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Παρινάζ Ιζαντιάρ, Σεταρέχ Πεζιανί

Στο Ιράν της δεκαετίας του 1960 μια φυλακή στη μέση του πουθενά είναι έτοιμη να κατεδαφιστεί. Ο διοικητής της, ο ταγματάρχης Γιαχέντ, οργανώνει την εκκένωσή της γεμάτος ενθουσιασμό για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα ωστόσο θα δει τα γαλόνια του να κινδυνεύουν, όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Ο Δρόμος της Επιστροφής

Δραματική
Διάρκεια: 108'
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο'Κόνορ
Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζανίνα Γκάβανκαρ, Χέιζ ΜακΆρθουρ

Πρώην κορυφαίος κολεγιακός μπασκετμπολίστας, ο Τζακ είναι τώρα ένας μοναχικός αλκοολικός στον οποίο προσφέρεται μια δεύτερη ευκαιρία. Να προπονήσει την πρώην ομάδα του, μία από τις τελευταίες του πρωταθλήματος. Προσπαθώντας να εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή στους παίκτες του, πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και τους δικούς του δαίμονες.

Σκοτεινά Νερά

Δραματική
Διάρκεια: 126'
Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς
Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Αν Χαθαγουέι, Τιμ Ρόμπινς, Μπιλ Πούλμαν

Ένας δικηγόρος μεγάλων επιχειρήσεων σοκάρεται από όσα ανακαλύπτει στις φάρμες της Δυτικής Βιρτζίνια και αποφασίζει να μηνύσει την DuPont, τη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία χημικών, για συστηματική μόλυνση της περιοχής.

Ένα Δέντρο Θυμάται

Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 87'
Σκηνοθεσία: Κώστας Φόλλας

Η ιστορία της καταστροφής του χωριού Λίντιτσε από τους ναζί. Οι αθώοι κάτοικοι έπεσαν θύματα των αντιποίνων που διέταξε ο Χίτλερ, για τη δολοφονία του Ράινχαρντ Χάιντριχ, ενός εκ των πρωτεργατών του Ολοκαυτώματος και υψηλόβαθμου στελέχους των SS.

Οι ταινίες κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 5 Μαρτίου.