Νέες ταινίες: Μια Κρυφή Ζωή, Γκρέτελ & Χάνσελ, Ο Κύριος Τζόουνς

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν από την Πέμπτη 13/2 στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Νέες ταινίες: Μια Κρυφή Ζωή, Γκρέτελ & Χάνσελ, Ο Κύριος Τζόουνς

Το... ντοκιμαντέρ κυριαρχεί αυτή την εβδομάδα (13/2-19/2) όσον αφορά στις νέες κυκλοφορίες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν η νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ (Το Δέντρο Της Ζωής, Λεπτή Κόκκινη Γραμμή), η μοντέρνα αναβίωση ενός κλασικού παραμυθιού και το βιογραφικό δράμα για τη ζωή του Γκάρεθ Τζόουνς. Αναλυτικά:

Μια Κρυφή Ζωή

Δραματική
Διάρκεια: 174'
Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ
Παίζουν: Άουγκουστ Ντίελ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Βάλερι Πάτσνερ

Η ειδυλλιακή ζωή του Αυστριακού αγρότη Φραντς Γιαγκερστάτερ διακόπτεται απότομα, όταν λαμβάνει ειδοποίηση να καταταγεί στον ναζιστικό στρατό. Αποφασίζει να αρνηθεί, αντιμετωπίζοντας κατηγορία για εσχάτη προδοσία.

Γκρέτελ & Χάνσελ

Φαντασίας
Διάρκεια: 87'
Σκηνοθεσία: Όζγουντ Πέρκινς
Παίζουν: Σοφία Λίλις, Τσαρλς Μπαμπαλόλα, Άλις Κριγκ

Μια φορά κι έναν καιρό μια νεαρή κοπέλα κι ο μικρός αδελφός της αναζητούν στέγη και τροφή σ’ ένα σκοτεινό δάσος. Θα βρεθούν στο σπίτι μιας γυναίκας που θα τους φιλοξενήσει πρόθυμα, γρήγορα όμως θα υποπτευτούν πως εκείνη κρύβει κάποιο επικίνδυνο μυστικό.

Like a Boss

Κωμωδία
Διάρκεια: 83'
Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Αρτέτα
Παίζουν: Τίφανι Χαντίς, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ

Η φιλία των Μία και Μελ θα δοκιμαστεί σκληρά όταν η πανίσχυρη φίρμα της επιχειρηματία Κλερ Λούνα προσφερθεί να εξαγοράσει την εταιρία καλλυντικών που έχουν ιδρύσει και διαχειρίζονται.

Ο Κύριος Τζόουνς

Δραματική
Διάρκεια: 141'
Σκηνοθεσία: Ανιέσκα Χόλαντ
Παίζουν: Τζέιμς Νόρτον, Βανέσα Κίρμπι, Πίτερ Σάρσγκαρντ

Το 1933 ο Βρετανός δημοσιογράφος Γκάρεθ Τζόουνς ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση αναζητώντας τρόπο να πάρει συνέντευξη από τον Ιωσήφ Στάλιν. Αντ’ αυτού, θα γίνει μάρτυρας του μεγάλου ουκρανικού λιμού, ενός καλά κρυμμένου μυστικού από τον υπόλοιπο κόσμο.

Agora ΙΙ. Δεσμώτες

Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 110'
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Το χρονικό του τρίτου μνημονίου και ο αντίκτυπός του στην ελληνική καθημερινότητα.

Η Μάχη της Ρωσίας

Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 83'
Σκηνοθεσία: Φρανκ Κάπρα, Ανατόλι Λίτβακ

Η ναζιστική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, η μάχη του Στάλινγκραντ, η πολιορκία του Λένινγκραντ και η σοβιετική αντεπίθεση.

Οι Σκανταλιάρηδες

Animation
Διάρκεια: 76'
Σκηνοθεσία: Ούτε φον Μίνχαου - Πολ

Εδώ και 200 χρόνια οι Σκανταλιάρηδες, μικροσκοπικά ξωτικά που βοηθούσαν κρυφά τους ανθρώπους, κρύβονται μακριά τους σε μυστικές υπόγειες κατοικίες. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να αψηφήσει τους περιορισμούς και με δύο φίλους της σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης.

Ciao Italia

Κωμωδία
Διάρκεια: 95'
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου
Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ηλίας Λογοθέτης, Τιτίκα Σαριγκούλη

Μια παρέα άνεργων γυναικών αποφασίζει να κλέψει μια τράπεζα με τη βοήθεια της ηλικιωμένης αντάρτισσας σπιτονοικοκυράς τους, όμως αγνοούν ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους παρακολουθούν ένας συνταξιούχος βασιλικός χωροφύλακας και τα τσιράκια του.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 77'
Σκηνοθεσία: Νίκος Παπακώστας

Η ιστορία του «Μηχανισμού των Αντικηθύρων», ένας αναλογικός, μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων του 2ου αιώνα π.Χ, ο οποίος ανελκύστηκε το 1900 από ναυάγιο ανοικτά της νήσου Αντικύθηρα.

Οι ταινίες κυκλοφορούν στις αίθουσες από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.