Ταινία για τους Clash θέλει ο Ντέξτερ Φλέτσερ

Tαινία για το θρυλικό βρετανικό πανκ συγκρότημα «The Clash» σκέφτεται ο Ντέξτερ Φλέτσερ.

Ταινία για τους Clash θέλει ο Ντέξτερ Φλέτσερ

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Rocketman», Ντέξτερ Φλέτσερ αποκάλυψε την επιθυμία να γυρίσει στο μέλλον μία βιογραφική ταινία για το θρυλικό βρετανικό πανκ συγκρότημα «The Clash».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας για τη ζωή του Έλτον Τζον, ανέλαβε νωρίτερα τη σκηνοθεσία του φιλμ για τους Queen και τον αρχηγό τους Φρέντι Μέρκιουρι «Bohemian Rhapsody» μετά την αποχώρηση του Μπράιαν Σίνγκερ, ο οποίος είχε αρχικά το σκηνοθετικό πρόσταγμα.

Η πανκ μπάντα με επικεφαλής τον Τζο Στράμερ θα μπορούσε να είναι το θέμα της επόμενης ταινίας, ανέφερε στο NME ο σκηνοθέτης στο περιθώριο της τελετής απονομής των βραβείων BAFTA. «Έκαναν τη δική τους ταινία πριν από πολλά χρόνια, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον» δήλωσε, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα «βιαστεί να κάνει άλλη μία βιογραφική ταινία για μουσικούς καλλιτέχνες σύντομα».

«Ίσως σε 10 χρόνια - οι Clash θα είναι ακόμα γύρω. Θα είναι υπέροχο» είπε.
Ερωτηθείς αν ενδιαφέρεται να εργαστεί σε μια ταινία για τη ζωή του George Michael, ο σκηνοθέτης απάντησε: «Δεν έχω διαβάσει το σενάριο, δεν ξέρω! Σίγουρα, είναι ένας απίστευτος άνθρωπος, αλλά εγώ ως σκηνοθέτης, πρέπει να βρω και άλλους δρόμους για εξερεύνηση».

«Δεν θέλω να πω ένα απλό: "Όχι, δεν θα έκανα ποτέ ταινία για τον Τζορτζ Μάικλ”, επειδή αυτό θα παρερμηνευόταν. Μπορείς να διαβάσεις [το σενάριο] και να δεις αν υπάρχει κάτι σε αυτό που θα μπορούσε να είναι συναρπαστικό. Δεν είναι εύκολο να πεις: "Ω, θα κάνω μία ταινία γι αυτή την προσωπικότητα!"».

Η ταινία «Rocketman» ήταν υποψήφια για τέσσερα βραβεία BAFTA 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ