Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μας καθησυχάζει: «Αυτός ο Batman θα είναι τρελός και διεστραμμένος»

Ο Βρετανός σταρ ορκίζεται ότι συνεχίζει την πορεία του στον... παράδρομο! O νέος Batman αλλά και ο "Φάρος".

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μας καθησυχάζει: «Αυτός ο Batman θα είναι τρελός και διεστραμμένος»

Με αφορμή τον «Φάρο», ο Ρόμπερτ Πάτινσον έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο BBC, όπου μιλά για το παρελθόν του, το παρόν του και το κοντινό μέλλον του, που υπόσχεται ότι θα είναι τόσο εναλλακτικό, όσο πεισματικά το διαμορφώνει από το «Twilight» και μετά.

Στη συνέντευξη, με χαρακτηριστικά χαμηλότονο χιούμορ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον μιλά με αγάπη για τους ατζέντηδές του, τους οποίους μάλλον... ταλαιπωρεί με τις ιδιοσυγκρασικές επιλογές του. «Νομίζω ότι γνώριζαν τα γούστα μου από την αρχή,» λέει ο Πάτινσον. «Ο ατζέντης μου λέει πάντα ότι αν τους αρέσει ένα σενάριο κι αν ο ήρωας είναι, απλώς, νορμάλ, προσπαθούν να το αλλάξουν πριν μου το δώσουν, ώστε στην πρώτη περιγραφή του ήρωα να γράφει, "Τζον, 31 χρόνων - ψυχοπαθής".»

Από την άλλη πλευρά, ο Πάτινσον υποστηρίζει πως θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο να προσπαθήσει, μετά το «Twilight», να παραμείνει στην κορυφή των εμπορικότερων ηθοποιών: «Βλέπουμε πολλά παραδείγματα όπου αυτό δεν λειτουργεί κι έτσι σκέφτηκα πως θα ήταν χαζή ιδέα να κάνω ένα blockbuster, μια μεγάλη περιπέτεια δράσης. Πάντα σκέφτομαι πως, όποια ταινία κάνω, υπάρχει η πιθανότητα να είναι η τελευταία μου - δεν θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου με μια "μεταβατική" ταινία.»

Σε μια πορεία γεμάτη εκπλήξεις, ο Πάτινσον εξομολογείται ότι ξεκίνησε το 2019... άνεργος. «Θυμάμαι τον ατζέντη μου να μου λέει, λίγο μετά τον «Φάρο», "Δεν είσαι σε κανενός τη λίστα, οι ταινίες παίρνουν καλές κριτικές αλλά δεν είναι μεγάλες επιτυχίες". Και μια βδομάδα αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε, "Θέλεις να κάνεις την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν;" Και λέω, στάσου, πώς έγινε αυτό;».

Κι έτσι ο Ρόμπερτ Πάτινσον πρωταγωνιστεί στο «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν, που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι και, παράλληλα, δοκιμάζει τη στολή του ανθρώπου - νυχτερίδα για το «Batman» του Ματ Ριβς.

Ναι, αυτό είναι ένα επερχόμενο blockbuster αλλά, όπως μας διαβεβαιώνει ο Πάτινσον, όχι μόνο: «Δεν βουτάω ξαφνικά στο χολιγουντιανό mainstream. Ο Νόλαν είναι ένας ανεξάρτητος auteur που, απλώς, συμβαίνει να έχει κολοσσιαία μπάτζετ στη διάθεσή του. Κι ο "Batman" είναι ένας από τους τρελούς, διεστραμμένους ήρωες που παίζω συνήθως. Απ' όλους τους μεγάλους ρόλους που ξέρω σ' αυτή την κατηγορία, αυτός εδώ έχει κάτι ιδιαίτερο.»

Πηγή: flix