Μπραντ Πιτ: «Η υπόθεση Γουάινστιν συντάραξε το Χόλυγουντ όσο και η σφαγή του Μάνσον»

Ο Μπραντ Πιτ δήλωσε ότι το πρόσφατο σκάνδαλο με τις κατηγορίες κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, προκάλεσε εξίσου έντονες αναταράξεις στο Χόλυγουντ με την άγρια δολοφονία της Σάρον Τέιτ και τεσσάρων άλλων καλεσμένων στο σπίτι της.

Μπραντ Πιτ: «Η υπόθεση Γουάινστιν συντάραξε το Χόλυγουντ όσο και η σφαγή του Μάνσον»

Ο Μπραντ Πιτ, σε συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του στη νέα ταινία του Ταραντίνο, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, δήλωσε ότι το πρόσφατο σκάνδαλο με τις κατηγορίες κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, προκάλεσε εξίσου έντονες αναταράξεις στο Χόλυγουντ με την άγρια δολοφονία της Σάρον Τέιτ και τεσσάρων άλλων καλεσμένων στο σπίτι της, ακριβώς πριν από πενήντα χρόνια.

Ο 55χρονος ηθοποιός πρωταγωνιστεί μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στη νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο που έκανε πρεμιέρα στην Αμερική πριν λίγες ημέρες, ενώ στις ελληνικές αίθουσες θα φτάσει στις 22 Αυγούστου. Η υπόθεση του «Once Upon a Time in Hollywood» τοποθετείται στο Χόλυγουντ το 1969, όταν η τοπική κοινότητα, και ακολούθως η παγκόσμια κοινή γνώμη, συγκλονιζόταν από τη σφαγή της ανερχόμενης ηθοποιού Σάρον Τέιτ - εγκύου συζύγου, ήταν στα μισά του όγδοου μήνα, του Ρομάν Πολάνσκι, που βρισκόταν στην Ευρώπη εκείνες τις ημέρες-, μαζί με άλλους τέσσερις καλεσμένους στο σπίτι του ζεύγους, από την «Οικογένεια» του Μάνσον, στις 8 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς.

Όπως το έχει περιγράψει και ο Κουέντιν, προσπαθήσαμε να αντικατοπτρίσουμε αυτή την ουτοπία, αλλά υπάρχει συγχρόνως στον καμβά και κάτι σαν μούχλα που διαβρώνει την εικόνα και φέρνει στο προσκήνιο το σκοτάδι της ανθρωπότητας που διέλυσε πολλές από τις ελπίδες των γονιών μου να καταφέρουν να εμφυσήσουν την ιδεολογία της "αγάπης και της ειρήνης" στον υπόλοιπο κόσμο». «Όλα κατέρρευσαν μετά από εκείνη τη σφαγή, σε σημείο κάποιοι να κάνουν λόγο, ακόμα και σήμερα, για συνωμοσία ή οργανωμένη προβοκάτσια. Αυτομάτως έληξε εντελώς μια ολόκληρη εποχή», συνέχισε ο ηθοποιός.

Όταν ρωτήθηκαν εκείνος και ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία, αν υπήρξε έκτοτε κάτι που να διατάραξε το σύμπαν του Χόλυγουντ με αντίστοιχο τρόπο, ο Μπραντ Πιτ απάντησε -χωρίς δεύτερη σκέψη: «Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν». «Είναι κακόγουστο αυτό που είπα;» αναρωτήθηκε μόνος του ο ηθοποιός, που στη συνέχεια ρωτήθηκε αν χρησιμοποίησε αυτή την αναλογία εξαιτίας μιας κοινής «απώλειας αθωότητας» μεταξύ των δύο υποθέσεων. Ο Πιτ απάντησε: «Το κοινό στοιχείο είναι κατά τη γνώμη ότι και στις δύο περιπτώσεις απορρυθμίστηκε το σύστημα. Στην δεύτερη όμως περίπτωση, αυτό ήταν μια θετική εξέλιξη»

Η δίκη του μεγαλοπαραγωγού του Χόλυγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων, ανάμεσα τους η σεξουαλική κακοποίηση αλλά και ο βιασμός, θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία του βιασμού.

Πηγή: naftemporiki.gr