Endgame: Έγινε η ταινία με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών!

Ξεπερνά (όπως ήταν αναμενόμενο) το «Avatar» του James Cameron που κρατούσε αυτή τη θέση επί 10 χρόνια.

Endgame: Έγινε η ταινία με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών!

Είναι γεγονός! Η τελευταία ταινία των αγαπημένων μας «Εκδικητών» σπάει όλα τα ρεκόρ και γίνεται η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία όλων των εποχών!

Ναι ναι ξέρουμε ήδη ότι από την πρώτη βδομάδα προβολής της, έσπασε άπειρα ρεκόρ όπως «Το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Άνοιγμα όλων των εποχών», με 1.22 δις δολάρια. Ουσιαστικά, στην εγχώρια αγορά έχει κερδίσει συνολικά 853.4 εκατ. δολάρια και παγκοσμίως 1.9358 δις δολάρια!

Μπορεί το «Endgame» να είχε τεράστια εμπορική επιτυχία όταν πρωτοβγήκε, όμως δεν κατάφερε από την αρχή να ξεπεράσει το «Avatar» του James Cameron που είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ το 2009. Η Marvel και η Disney ενώ πανηγύριζαν για τη μεγάλη επιτυχία είχαν τα μάτια τους στο απόλυτο βραβείο και τελικά ο κόπος τους ανταμείφθηκε.

Το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε στο πάνελ της Marvel, στο Comic Con του San Diego, πως η ομάδα των υπερηρώων που όλοι αγαπάμε κατάφερε να κερδίσει και αυτόν τον τίτλο: «Η Καλύτερη Εμπορική Ταινία Όλων των Εποχών»! Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς; Το «Avatar» είχε κερδίσει συνολικά 2.7897 δις δολάρια ενώ επίσημα το «Endgame» έχει κερδίσει πλέον 2.790 δις δολάρια. Η διαφορά δεν είναι και λίγη, 2.78 δις δολάρια μόνο καλέ.

Ποια ήταν η απάντηση του James Cameron; Ο διάσημος σκηνοθέτης ανάρτησε μια δημοσίευση στα social media του συγχαίροντας τους:

Ο διευθυντής της Marvel, Kevin Feige, από την άλλη δήλωσε πως ο κόσμος ήταν διαφορετικός το 2009 και ότι τα 2.78 δις δολαρίων άξιζαν πολύ περισσότερο τότε από ότι σήμερα. Ο αντίκτυπος της δουλειάς του Cameron παραμένει πολύ δυνατός.