Νέες ταινίες: Το πραξικόπημα, ο Κορσικανός, Teen Spirit

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες στις κινηματογραφικές αίθουσες για αυτή την εβδομάδα. 

Νέες ταινίες: Το πραξικόπημα, ο Κορσικανός, Teen Spirit

Η Πέμπτη του Πάσχα (2/5) φέρνει νέες ταινίες στους κινηματογράφους. Η τουρκική δραματική κομεντί του Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν, η δραματική του Τιερί ντε Περετί, αλλά και η επιστροφή της Ελ Φάνινγκ στη μεγάλη οθόνη ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.

Το Πραξικόπημα

Δραματική κομεντί
Διάρκεια: 94'
Σκηνοθεσία: Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν
Παίζουν: Μουράτ Κιλίς, Σεντσάν Γκιλεργιούζ, Ερντέμ Σενοτσάκ

22 Μαΐου 1963: Τούρκοι στρατιωτικοί ετοιμάζουν πραξικόπημα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Άγκυρας. Περιμένοντας νέα από την πρωτεύουσα, μια ομάδα αξιωματικών κινείται την ίδια στιγμή για να καταλάβει το ραδιοφωνικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης και να εξαγγείλει διάγγελμα.

Αγάπη Είναι

Δραματική
Διάρκεια: 98'
Σκηνοθεσία: Κλερ Μπερζέ
Παίζουν: Μπουλί Λανέρ, Κριστίν Λακρουά, Σαρά Ενοσμπέρ

Σοκαρισμένος από την απόφαση της συζύγου του να χωρίσουν, ο Μαριό μεγαλώνει προσωρινά μόνος του τις δύο έφηβες κόρες του. Ανήμπορος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους, νιώθει την έλλειψη της συζύγου του ολοένα και περισσότερο.

Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης

Κομεντί
Διάρκεια: 89'
Σκηνοθεσία: Πιέρ Γκοντό
Παίζουν: Μπενουά Πελβούρντ, Σουζάν Κλεμάν, Εντουάρ Μπαέρ

Ένας διάσημος μηχανικός ποδηλάτων, τον οποίο σέβονται όλοι οι συγχωριανοί του, κρύβει ένα μυστικό που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί εξαιτίας ενός φωτογράφου: δεν έχει ιδέα πώς να κάνει ποδήλατο.

Ο Κορσικανός

Δραματική
Διάρκεια: 107'
Σκηνοθεσία: Τιερί ντε Περετί
Παίζουν: Ζαν Μισελανζελί, Ανρί - Νοέλ Ταμπαρί, Σεντρίκ Απιετό

Ένας νεαρός αστός, πρώην μέλος εθνικιστικής οργάνωσης της Κορσικής, αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί μετά το θάνατο ενός φίλου και συμμαχητή του, γνωρίζοντας πως έχει λίγες πιθανότητες να μείνει ζωντανός.

Teen Spirit

Δραματική
Διάρκεια: 92'
Σκηνοθεσία: Μαξ Μινγκέλα
Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Ρεμπέκα Χολ, Ζλάτκο Μπούριτς

Η Βάιολετ είναι μια συνεσταλμένη 17χρονη πολωνικής καταγωγής που ζει σ’ ένα μικρό βρετανικό νησί. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, φιλοδοξεί να γίνει ποπ τραγουδίστρια, όνειρο που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά όταν ένας Κροάτης πρώην τενόρος αποφασίζει να τη βοηθήσει σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού.

Το Πορτραίτο της Τερέσα

Κοινωνική
Διάρκεια: 103'
Σκηνοθεσία: Πάστορ Βέγκα
Παίζουν: Ντέζι Γρανάδος, Αδόλφο Γιουράδο

Η Τερέσα, μητέρα τριών κοριτσιών και υπάλληλος σε εργοστάσιο υφαντουργίας, νιώθει εγκλωβισμένη ανάμεσα στα οικογενειακά και τα κοινωνικά της καθήκοντα. Κι ενώ το χορευτικό συγκρότημα των συναδέλφων της στη δουλειά ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό, ο σύζυγός της διαμαρτύρεται γιατί εκείνη δεν του αφιερώνει καθόλου χρόνο.

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου

Δραματική
Διάρκεια: 100'
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς
Παίζουν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Θοδωρής Αντωνιάδης

Τη νύχτα που πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος η σκυλίτσα ενός απομονωμένου μοναχού γεννά τρία κουταβάκια. Την άλλη μέρα το πρωί όμως εκείνη πεθαίνει στα ξαφνικά.

Σούπα Μόντο

Δραματική
Διάρκεια: 74'
Σκηνοθεσία: Λικάριον Γουαϊναϊνά
Παίζουν: Στίσι Γουαβέρου, Μάριαν Νούνγκο, Νιαγουάρα Ντάμπια

Η εννιάχρονη Τζο, η οποία λατρεύει τις ταινίες δράσης, είναι βαριά άρρωστη κι έχει λίγους μήνες ζωής ακόμη. Η μητέρα της προσπαθεί να την προστατεύσει με κάθε τρόπο, αλλά η αδερφή της την παροτρύνει να πιστέψει στις μαγικές ικανότητές της και πείθει το χωριό να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Οι Βράχοι της Ελευθερίας

Δραματική
Διάρκεια: 140'
Σκηνοθεσία: Βαν Λινγκ
Παίζουν: Κρίστοφερ Πλάμερ, Τάνια Ρέιμοντ, Γιάν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι

Ο άτυχος έρωτας μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού κατά την αυγή του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821.

Οι ταινίες κυκλοφορούν από 2 Μαίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.