Ενήλικοι στο δωμάτιο: Ποιοι ηθοποιοί θα υποδυθούν τους Τσίπρα, Βαρουφάκη στην ταινία του Γαβρά

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ετοιμάζει ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ενήλικοι στο δωμάτιο: Ποιοι ηθοποιοί θα υποδυθούν τους Τσίπρα, Βαρουφάκη στην ταινία του Γαβρά

«Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults in the room) του Κώστα Γαβρά, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Τον Παναγιώτη Λαφαζάνη , υποδύεται ο Θέμης Πάνου, Στην ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκίνησαν όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο σκηνοθέτης, τον Αλέξη Τσίπρα θα ερμηνεύσει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Χρήστος Λούλης και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Δημήτρης Τάρλοου.


Ο Eλληνας σκηνοθέτης κάνει ταινία «την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας». Πρόκειται για μεγάλη παραγωγή με σημαντικούς ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Ούλριχ Τουκούρ, με τον οποίο ο Γαβράς έχει συνεργαστεί στο «Αμήν» και σε άλλες ταινίες, και τη Βαλέρια Γκολίνο έως τους Χρήστο Στέργιογλου και Θάνο Τοκάκη, ενώ συζητήσεις έχουν γίνει και με τους Ελένη Ουζουνίδου, Γιώργο Γλάστρα και Αγγελο Μπούρα.

Τα γυρίσματα, εκτός από την Αθήνα θα γίνουν στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο.

Η ταινία αφηγείται «την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή». Με αυτά τα λόγια την περιγράφει ο Κ. Γαβράς.

  • Μπουρδούμης

    Μπουρδούμης

  • Λούλης

    Λούλης

  • Τάρλοου

    Τάρλοου

  • Πάνου

    Πάνου