Σειρά στο Netflix τα «100 χρόνια μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

To μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «100 χρόνια μοναξιά» θα γίνει τηλεοπτική σειρά στο Netflix, καθώς πήρε τα δικαιώματα του αριστουργήματος.

Σειρά στο Netflix τα «100 χρόνια μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Η διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής βίντεο Netflix ανακοίνωσε ότι θα διασκευάσει σε τηλεοπτική σειρά το περίφημο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «100 χρόνια μοναξιά», αφού απέκτησε τα δικαιώματα από την οικογένεια του Κολομβιανού συγγραφέα.

«Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του αριστουργήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "100 χρόνια μοναξιά". Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που η οικογένεια δίνει άδεια για τη μεταφορά του στην οθόνη» μετά την έκδοσή του το 1967, αναφέρει το Netflix σε ένα tweet.

Το βιβλίο: Τα Εκατό Χρόνια Μοναξιάς (πρωτότυπος τίτλος: Cien años de soledad, 1967) είναι μυθιστόρημα γραμμένο από τον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι τα μέλη της οικογένειας Μπουενδία, τα οποία ακολουθεί ο αφηγητής περιγράφοντας παράξενες και φανταστικές ιστορίες από τη ζωή του καθενός. Το έργο, συγχρόνως με την αφήγηση λογικών σκέψεων και περιστατικών, διακατέχεται από το στοιχείο του παράλογου, καθώς επίσης και από στοιχεία παραμυθιού.

Ο συγγραφέας: Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (ισπ. Gabriel José García Márquez, 6 Μαρτίου 1927 – 17 Απριλίου 2014) ήταν σπουδαίος Κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του λογοτεχνικού ρεύματος του μαγικού ρεαλισμού και ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς όχι μόνο της ισπανόφωνης αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Έγινε διάσημος με το μυθιστόρημά του Εκατό χρόνια μοναξιά (1967), ενώ επίσης σημαντικά θεωρούνται τα έργα του Το φθινόπωρο του Πατριάρχη (1975), Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου (1981) και Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας (1985).

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ