Oι 10 σειρές για να δεις στο Netflix

Αυτές είναι οι δέκα από τις καλύτερες σειρές που υπάρχουν στο Netflix για να δεις και να «κολλήσεις» μαζί τους, οι οποίες κάνουν θραύση παγκοσμίως.

Oι 10 σειρές για να δεις στο Netflix

1. Stranger Things

2 seasons, 17 episodes | IMDb: 8.9/10

Η σειρά μας… ταξιδεύει στην Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου ένα νεαρό αγόρι εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του. Καθώς η οικογένεια, οι φίλοι και η αστυνομία ψάχνουν για απαντήσεις, εισέρχονται σε ένα εξωπραγματικό μυστήριο που περιλαμβάνει άκρως απόρρητα κυβερνητικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα πολύ περίεργο μικρό κορίτσι. Η σειρά του Netflix το τερματίζει με τη νοσταλγία, καθώς μας μεταφέρει στο 1983, έχοντας εκατοντάδες αναφορές στα 80's (από το ντύσιμο, την μουσική, τα τραγούδια, το σινεμά, τον τρόπο ζωής, τα διάφορα αντικείμενα, έως και τα αυτοκίνητα της εποχής) και στο τέλος βγαίνει κερδισμένη. Το ίδιο και εμείς ως θεατές.

2. House of Cards

6 season, 73 episodes | IMDb: 8.8/10

Η σειρά διερευνά την αδίστακτη πλευρά της πολιτικής, που ανέκαθεν η πολιτική διαφθορά ήταν και είναι πηγαίο θέμα έμπνευσης. Με την άριστη ηθοποιία του Kέβιν Σπέισι η σειρά είναι μια από τα καλύτερα πολιτικά θρίλερ που έχουν γυριστεί! Η βασική υπόθεση(που αλλάζει κατά κάποιο τρόπο στη πορεία) περιστρέφεται γύρω από έναν μέλος του Κογκρέσου.Τον Φράνσις Άντεργουντ (Kέβιν Σπέισι), όπως είναι το όνομα του. Ο Φρανκ είναι ένας αυθάδης,εγωιστής και αχάριστος πολιτικός ,ικανός να πατήσει επί πτωμάτων για να αποκτήσει εξουσία. Ο Φρανκ είναι παντρεμένος με την Κλερ (Ρόμπιν Ράιτ), μία πάρα πολύ δυναμική γυναίκα. Μαζί έχουν ως στόχο να φτάσουν στην κορυφή, όσο δύσκολο και αν είναι.

3. Narcos

3 seasons, 30 episodes | IMDb: 8.9/10

Πρόκειται για το «πνευματικό τέκνο» του Βραζιλιάνου José Padilha (σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του εξαιρετικού «Οι επίλεκτοι» του 2007), που αφηγείται την προσπάθεια δύο αστυνομικών να εντοπίσουν και να συλλάβουν το διαβόητο Pablo Escobar, τον «αφεντικό» του καρτέλ του Μεντεγίν. Καταδιώξεις, εκρήξεις, πιστολίδι και, γενικότερα ο «κακός χαμός» σε... μοιραίες δόσεις. Εξαιρετικά πειστική αναπαράσταση της ατμόσφαιρας των late '70s - early '80s. Πέρα από τη φοβερή του επιχειρηματικότητα, ο «βαρόνος της κοκαΐνης» είχε όλες τις πτυχές ενός πραγματικά κακού ανθρώπου. H πρώτη σεζόν του "Narcos" είναι μαγευτική και εθιστική.

4. Peaky Blinders

4 seasons, 24 episodes | IMDb: 8.8/10

Στις κακόφημες γειτονιές του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ το 1919, εν μέσω οικονομικής αναταραχής σ’ όλο το Νησί, μάχονται για την επιβίωση και την κυριαρχία, συμμορίες, στρατιώτες του Α Παγκοσμίου Πολέμου και κομμουνιστές. Επίκεντρο η διαβόητη συμμορία Peaky Blinders, η πολυπληθής οικογένεια Shelby, με αρχηγό των Thomas Shelby, που διαπράττει ληστείες, ελέγχει τον τζόγο, το αλκοόλ, την πορνεία. Αντίπαλος τους ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας, C.I. Campbell, που στοχεύει να αποκαταστήσει την τάξη. Στα έξτρα συν, το γεγονός πως έχει ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχεις ακούσει ποτέ.

5. Dark

1 season, 11 episodes | IMDb: 8.7/10

To (γερμανικό) Dark διαδραματίζεται στη βιομηχανική πόλη του Βίντεν, όπου το πυρηνικό εργοστάσιο που έδινε δουλειά στο μεγαλύτερο μέρος του ντόπιου πληθυσμού ετοιμάζεται να κλείσει. Εκτός από αυτό το γεγονός, την ήρεμη ζωή των κατοίκων, διαταράσσει η μυστηριώδης εξαφάνιση δύο εφήβων. Σκοτεινό sci-fi, με ταξίδι στον χρόνο, που δεν έχει σκοπό να σε διασκεδάσει αλλά να θέσει ερωτήματα. Οι απαντήσεις δύσκολες και περίπλοκες. Οι δημιουργοί, καταλαβαίνοντας τον «λαβύρινθο» στον οποίο μας εισάγουν, προσπαθούν με απλά κόλπα -split screens- να μας βοηθήσουν να μπούμε σε έναν δρόμο. Αν ήσουν λάτρης του LOST, θα το εκτιμήσεις και θα βρεις αυτό που τόσα χρόνια έψαχνες.

6. Marvel’s Daredevil

3 seasons, 39 episodes | IMDb: 8.7/10

Στη γειτονία Hell’s Kitchen της Νέας Υόρκης, ο Matt Murdock (Daredevil) είναι ένας άνδρας που τυφλώθηκε από μια τοξική ουσία που έπεσε πάνω του, ύστερα από ένα ατύχημα στην παιδική του ηλικία. Αν και πλέον δεν μπορεί να δει, η έκθεση του σε αυτή την ουσία προκάλεσε την αύξηση των υπόλοιπων του αισθήσεων πέρα από κάθε ανθρώπινο όριο. Η αισθητική προσέγγιση της παραγωγής είναι εύστοχη, διότι καταφέρνουν να προσγειώσουν την σειρά και να ξεδιπλώσουν με αρτιότητα σκοτεινές και ώριμες θεματικές. Η διαρκής εσωτερική σύγκρουση μεταξύ ζωής και θανάτου, το δίλημμα περί της επιβολής δικαιοσύνης, αλλά και η θρησκευτική πίστη, αποτελούν επαναλαμβανόμενα μοτίβα στοιχειοθέτησης του ήρωα.

7. The Crown

2 seasons, 20 episodes | IMDb: 8.7/10

Η σειρά εστιάζει στην Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και αφηγείται τις εσωτερικές ιστορίες των δύο πιο διάσημων διευθύνσεων στον κόσμο, Buckingham Palace και 10 Downing Street. Οι ίντριγκες, οι αγάπες και οι μηχανορραφίες πίσω από τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Ξεκινά το 1947, βρίσκοντας τον τότε βασιλιά Γεώργιο Στ’ σε άθλια φυσική κατάσταση, να χάνει βήμα-βήμα τη μάχη του με την ζωή. Η «Λίλιμπετ», η οποία είναι μόλις 21 ετών, παντρεύεται τον Φίλιππο, πρώην πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας, σε ένα μυστήριο όπου πολλοί σχολιάζουν τη γερμανική καταγωγή του τελευταίου. Η σειρά καταφέρνει με διακριτικότητα να φωτίσει πλευρές τις βασιλικής οικογένειας.

8. La casa de papel

2 seasons, 30 episodes | IMDb: 8.6/10

Στην Ισπανία πήγε άκλαυτη, το Netflix όμως κατάφερε να την αναστήσει. Είναι όντως τόσο καλή σειρά ή είχαν δίκιο οι τηλεθεατές στην Ισπανία και δεν της έδωσαν τόσο μεγάλη αξία; Στην Ευρώπη, πάντως, έχει κάνει θραύση, όπως και στην χώρας μας. Οκτώ ληστές παίρνουν ομήρους και κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, καθώς ένας αρχικακοποιός παρασύρει την Αστυνομία να εκτελέσει το σχέδιό του. Είναι η τέλεια ληστεία, το τέλειο σχέδιο. Αυτή είναι η υπόθεση της σειράς με τρεις αράδες. Σκοπός είναι να παρατείνουν με τεχνάσματα την παραμονή τους μέσα. Ώστε να τυπώνουν και να τυπώνουν πενηντάευρα, μέχρι να φτάσουν τα δύο δισ. ευρώ και να αποδράσουν. Ξεχωρίζει η αριστοτεχνική ανάπτυξη των χαρακτήρων, που ο καθένας έχει την ιστορία-αμαρτία του.

9. Mindhunter

1 season, 10 episodes | IMDb: 8.6/10

H σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του 1996, Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit των John Douglas και Mark Olshanker και παίζουν δύο πράκτορες του FBI οι οποίοι προσπαθούν να καταδυθούν στον τρόπο σκέψης των serial killers, ώστε να βοηθηθούν στην επίλυση αστυνομικών μυστηρίων. Οι καλύτερες σκηνές όλης της σειράς είναι οι συνεντεύξεις των δύο πρακτόρων με τους serial killers, οι οποίοι είναι βασισμένοι σε αληθινά περιστατικά που σόκαραν και απασχόλησαν για καιρό την αμερικανική κοινή γνώμη.

10. The Haunting of Hill House

1 season, 10 episodes | IMDb: 8.6/10

Mία διαλυμένη οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με αναμνήσεις που τη στοιχειώνουν από το παλιό σπίτι και τα όσα τρομακτικά συνέβησαν και τους έκαναν να φύγουν από εκεί. Ανατριχιαστική, τρομακτική και με σασπένς. «Ο απόλυτος τρόμος!», «Η σειρά που σε κάνει να μην μπορείς να κοιμηθείς!», «Θα σε κάνει να λιποθυμήσεις από το φόβο σου!», «Έτρωγα τα νύχια μου από την αγωνία!», «Δεν τολμούσα καν να αναπνεύσω!», «Θα θες να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματα!», είναι μερικές μόνο από τις αντιδράσεις όσων είδαν τη σειρά.