Προσεχώς στις αίθουσες (22/2 - 28/2)

Το βραβευμένο "Μαζί ή Τίποτα" του Φατίχ Ακίμ και άλλες προτάσεις για τις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Προσεχώς στις αίθουσες (22/2 - 28/2)
Προσεχώς στις κινηματογραφικές αίθουσες: Ξεχωρίζει το "Μαζί ή Τίποτα" του Φατίχ Χακίμ

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες:

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου, του Σκοτ Κούπερ

Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία ενός θρυλικού λοχαγού (Κρίστιαν Μπέιλ) που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδεύσει τον αιώνιο εχθρό του, τον ετοιμοθάνατο αρχηγό της φυλής Τσεγιέν (Ουές Στάντι) και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα (Ρόζαμουντ Πάικ) της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε. Μαζί, πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Σκηνοθεσία:Σκοτ Κούπερ

Ηθοποιοί:Κρίστιαν Μπέιλ, Ουές Στάντι, Ρόζαμουντ Πάικ

Αναχώρηση για Παρίσι 15:17, του Κλιντ Ίστγουντ

Η ιστορία, σε σενάριο τηςΝτόροθι Μπλίσκαλ,ακολουθεί τις ζωές των τριών φίλων από τις δυσκολίες των παιδικών τους χρόνων μέχρι και τα γεγονότα που οδήγησαν στο τρομοκρατικό χτύπημα. Στην ταινία πρωταγωνιστούνν οι αληθινοί ήρωες των γεγονότων,Σάντλερ, ΣκαρλάτοςκαιΣτόουν,που θα υποδυθούν τους εαυτούς τους. Δίπλα τους θα δούμε επίσης τουςΤζούντι Γκριρ, Τζένα Φίσερ, Ρέι Κορασάνι, Τόμας ΛένονκαιΤόνι Χέιλ.

Κάθε μέρα μια Άλλη Μέρα, του Μάικλ Σούκσι

ασισμένο στο βραβευμένο από τους New York Times μπεστσέλερ μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λέβιθαν, το «Κάθε Μέρα, Μια Άλλη Μέρα» λέει την ιστορία της Ριάνον (Ανγκούρι Ράις), ενός 16χρονου κοριτσιού που ερωτεύεται ένα μυστήριο πνεύμα ονόματι «Α», το οποίο κατοικεί καθημερινά σε ένα διαφορετικό σώμα. Αισθανόμενοι μια ακατανίκητη έλξη, ο «Α» και η Ριάνον συνεργάζονται κάθε μέρα για να βρουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν ποιόν ή τί θα τους φέρει η επόμενη μέρα. Όσο περισσότερο ερωτεύονται, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν τις δυσκολίες τού να αγαπάς κάποιον που αλλάζει μορφή κάθε 24 ώρες, κι έτσι η Ριάνον και ο «Α» έρχονται τελικά αντιμέτωποι με την πιο σκληρή απόφαση που έχουν πάρει ποτέ τους.

Σκηνοθεσία:Μάικλ Σούκσι

Ηθοποιοί:Τζάστις Σμιθ, Μαρία Μπέλο, Ανγκούρι Ράις, Ντέμπι Ράιαν, Κόλιν Φορντ

Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή, της Dee Rees

Η οικογένεια McAllan έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο δέλτα του Μισισιπή. Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Henry McAllan (Jason Clarke), η γυναίκα του Laura (Carey Mulligan) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εντωμεταξύ, ο Hap και η Florence Jackson (Rob Morgan, Mary J. Blige), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους μικρό όνειρο παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς. Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Jamie McAllan (Garrett Hedlund) και του Ronsel Jackson (Jason Mitchell), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν.

Σκηνοθεσία:Dee Rees

Παίζουν:Carey Mulligan, Jason Clarke, Jason Mitchell, Mary J. Blige, Rob Morgan, Jonathan Banks, Garrett Hedlund

Μαζί ή Τίποτα

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για τον Φατίχ Ακίν. Όταν μια γυναίκα χάνει τον άντρα της και το μικρό της γιο σε ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα για το οποίο ενοχοποιείται ένα νεαρό ζευγάρι νεοναζιστών, η θλίψη και το πένθος δίνουν σταδιακά τη θέση τους στην επίμονη προσπάθεια αναζήτησης δικαιοσύνης.

Σκηνοθεσία:Φατίχ Ακίμ

Ηθοποιοί:Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις

Μαζί τα Φάγαμε, του Στράτου Μαρκίδη

Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογενείας της πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρας της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλλυ τα καταφέρνει και από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνει με διάφορα γυναικεία κόλπα να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Σκηνοθεσία:Στράτος Μαρκίδης

Ηθοποιοί:Κ. Αποστολάκης, Μ. Μάλφα, Σ. Καλυβάτσης

Ο Ταντ και το μυστικό του βασιλιά Μίδα, τωνΝτέιβιντ Αλόνσο και Ενρίκε Γκάτο

Ο Ταντ, ένας πολύ γλυκός και φιλότιμος εργάτης που λατρεύει την αρχαιολογία, προσκαλείται από τη φίλη του, Σάρα, που είναι αναγνωρισμένη αρχαιολόγος και εξερευνήτρια, στο Λας Βέγκας, όπου η Σάρα θα παρουσιάσει την τελευταία της ανακάλυψη: ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περίφημου περιδέραιου του μυθικού βασιλιά Μίδα. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από εκείνους που θέλουν να κλέψουν το περιδέραιο και να αποκτήσουν τις μοναδικές του δυνάμεις, ο Ταντ θα γυρίσει τον κόσμο για να την σώσει.

Σκηνοθεσία:David Alonso, Enrique Gato
Σενάριο:Jordi Gasull, Neil Landau, Javier López Barreira, Paco Sáez

Ελληνική Μεταγλώττιση

Σκηνοθετική επιμέλεια:Ειρήνη Τσίγκα
Μετάφραση:Λίλα Τσαγκαράκη

Τις φωνές τους δανείζουν οι:

ΤΑΝΤΠαναγιώτης Καποδίστριας
ΜΟΥΜΙΑΣτέφανος Γεωργόπουλος
ΣΑΡΑΣτεφανία Φιλιάδη
ΤΙΦΑΝΙΚατερίνα Χόλη
ΡΑΚΑΜΣωτήρης Δούβρης

Πηγή:https://www.culturenow.gr/