Νέος Φινλανδικός Κινηματογράφος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Δεκατρείς ταινίες μας συστήνουν το νέο φινλανδικό σινεμά. Από τις 21 μέχρι και τις 27 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Νέος Φινλανδικός Κινηματογράφος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Φινλανδικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών με την υποστήριξη και την χορηγία της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα.

Σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, καταπιάνονται με καυτά κοινωνικά ζητήματα και με μια φρέσκια ματιά μάς συστήνουν τον σύγχρονο φινλανδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου. Θα προβληθούν δέκα ταινίες μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ, πρόσφατης παραγωγής, ανάμεσά τους η «Γυναίκα με τα Σπίρτα» του Ακι Καουρισμάκι, το «Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Ολλι Μάκι» του Γιούχο Κουοσμάνεν που κέρδισε το Βραβείο στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών ξεκινώντας το ρεύμα του νέου φινλανδικού σινεμά.

Στην Αθήνα έχουν προσκληθεί οι σκηνοθέτες Χάνα Μπέργκχολμ, Γιούχο Κουοσμάνεν και Τζ - Π Βαλκεάπα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και θα συμμετάσχουν σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Γυρίζοντας ταινίες στη Φινλανδία», το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.15.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ