Πέθανε ο Λι Σαν-κιουν, πρωταγωνιστής στα «Παράσιτα»

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σαν-κιουν βρέθηκε νεκρός σε ένα αυτοκίνητο σε ένα κεντρικό πάρκο της Σεούλ.

Πέθανε ο Λι Σαν-κιουν, πρωταγωνιστής στα «Παράσιτα»

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σαν-κιουν, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο, πέθανε την Τετάρτη το πρωί σε ηλικία 48 ετών.

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός σε ένα αυτοκίνητο σε ένα κεντρικό πάρκο της Σεούλ, σύμφωνα με το Associated Press. Η αστυνομία αναζητούσε τον Λι αφού η οικογένειά του ισχυρίστηκε ότι έγραψε ένα σημείωμα αυτοκτονίας και έφυγε από το σπίτι νωρίς την Τετάρτη.

Ο Λι βρισκόταν πρόσφατα υπό παρακολούθηση από την αστυνομία για φερόμενη παράνομη χρήση ναρκωτικών. Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία Incheon της Νότιας Κορέας είχε ερευνήσει τον Λι και άλλα επτά άτομα για φερόμενη χρήση ναρκωτικών. Ο Λι ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από άλλο άτομο που ερευνήθηκε και φέρεται να έχασε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε εκβιασμό. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, η αστυνομία ανέκρινε τον Λι τρεις φορές, μόλις το περασμένο Σάββατο, για την υποτιθέμενη χρήση μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών στο σπίτι μιας διευθύντριας ενός πολυτελούς μπαρ στη Σεούλ πολλές φορές νωρίτερα φέτος. Ισχυρίστηκε ότι τον ξεγέλασαν και δεν ήξερε τι έπαιρνε.

Στα «Παράσιτα» ο Λι έπαιξε τον ρόλο του Παρκ Ντονγκ-ικ, τον πατέρα μιας πλούσιας οικογένειας που προσλαμβάνει, την οικογένεια Κιμ στο σπίτι του για να βοηθήσει με τα παιδιά του και να διαχειριστεί το νοικοκυριό του, ανυποψίαστος ότι πρόκειται για απάτη. Οταν τελικά αποκαλύπτονται τα πάντα, ο Κιμ Κι-τάεκ (Σονγκ Κανγκ-χο) σκοτώνει τον Παρκ σε μια έκρηξη οργής στο πάρτι γενεθλίων του γιου του.

Μετά από αυτό ο Λι πρωταγωνίστησε στη σειρά του Apple TV+ «Dr. Brain», την πρώτη της Νοτιοκορεάτικη σειρά, και ήταν υποψήφιος για τον καλύτερο ηθοποιό στα Διεθνή Βραβεία Emmy του 2022. Τέλος εμφανίστηκε φέτος στις Κάννες με δυο πρότζεκτ, τα «Project Silence» και «Sleep», με το τελευταίο να κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο στη Νότια Κορέα και παρέμεινε στην κορυφή του νοτιοκορεατικου box office για τρεις εβδομάδες.