Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Κτήμα Φιξ

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής προσφέρει για όλον τον Αύγουστο δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Κτήμα Φιξ, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, με τη βοήθεια της ομάδας Cinema Alive.

Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Κτήμα Φιξ

Πρόγραμμα Αυγούστου

Viva Las Vegas! 04/08

Ο Έλβις Πρισλεϊ βάζει φωτιά στην οθόνη έχοντας στο πλευρό του την εκρηκτική Αν Μαργκρετ σε ένα μιούζικαλ που έχει γράψει ιστορία. Ο Lucky Jackson φτάνει στην πόλη με το αυτοκίνητό του κυριολεκτικά έτοιμο για το πρώτο Grand Prix του Λας Βέγκας – μιας και έχει τα χρήματα για να αγοράσει έναν κινητήρα. Βρίσκει τα μετρητά αρκετά εύκολα, αλλά τα ξεχνάει από λάθος όταν η όμορφη διαχειρίστρια της πισίνας του παίρνει το μυαλό. Φαίνεται ότι θα χάσει τόσο τον αγώνα όσο και το κορίτσι, προβλήματα που δυσκολεύονται περισσότερο από την αντιπαλότητα του Elmo Mancini, ενός φίλου ανταγωνιστή και γυναικά.

Breakfast at Tiffany’s 05/08

Ρομαντική κομεντί βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Τρούμαν Καπότε η ταινία αποτελεί έναν θρίαμβο του στιλ και μένει αιώνια κλασική μέχρι και σήμερα. Η Χόλι Γκολάιτλι (Όντρεϊ Χέπμπορν) είναι μια υπέρκομψη νεαρή Νεοϋορκέζα, η οποία συντηρείται με το να εμφανίζεται στα κοσμικά πάρτι του Μανχάταν και να δέχεται τα δώρα διαφόρων τζέντλεμαν. Ένας γοητευτικός συγγραφέας, τον οποίο επίσης συντηρεί μια μεγαλύτερη γυναίκα, ο Πολ (Τζορτζ Πέπαρντ) θα μπει στη ζωή της ως ο νέος της γείτονας ο οποίος λίγο λίγο υποκύπτει στη σαγηνευτική ομορφιά της.

Παιδική Ταινία 06/08

Έγκλημα στον Νείλο 11/08

Το Έγκλημα στον Νείλο – (Death on the Nile) είναι αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό. Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε στην Αγγλία, την 1η Νοεμβρίου του 1937, από τις εκδόσεις "Collins Crime Club", ενώ το 1938 κυκλοφόρησε και στις Η. Π. Α, από τον εκδοτικό οίκο "Dodd, Mead and Company".

GREASE 12/08

Ο Τζον Τραβόλτα εδραίωσε την παρουσία του ως την πιο χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη της δεκαετίας του '70 με αυτή την θριαμβευτική κινηματογραφική επιτυχία- προσαρμογή του θεατρικού Grease.
Μαζί του, η Ολίβια Νιούτον Τζον που έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στην Αμερική στον ρόλο της Σάντι, αντικείμενο του πόθου του Ντάνι. Το εντυπωσιακό καστ των ηθοποιών απέδωσε μοναδικά την υπέροχη μουσική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '50, ενώ το σάουντρακ της ταινίας αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά όλων των εποχών.

Παιδική Ταινία 13/08

High Fidelity 18/08

Μουσική και έρωτας συνδυάζονται στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Νικ Χόρνμπι. Όταν η σύντροφός του τον αφήνει για κάποιον άλλο, ένας ιδιοκτήτης παλιού δισκάδικου αποφασίζει να αναθεωρήσει τη ζωή του και να έρθει σε επαφή με όλες τις παλαιότερες ερωμένες του που τον εγκατέλειψαν. Ροκ μουσική, ερωτικές ανασφάλειες, μία συλλογή από τοπ-5, μπόλικο χιούμορ αποτελούν τα βασικά υλικά μιας ταινίας, στην οποία αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας.

Ουζερί Τσιτσάνης 19/08

Το Ουζερί Τσιτσάνης είναι μια ελληνική ταινία παραγωγής του 2015 σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.
Η ταινία πραγματεύεται τον έρωτα ενός χριστιανού και μιας Εβραίας στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Παιδική Ταινία 20/08

Το κυνήγι του κλέφτη 25/08

Η ταινία Το κυνήγι του κλέφτη (Πρωτότυπος Τίτλος To Catch A Thief) είναι ρομαντικό θρίλερ παραγωγής 1955, σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Κάρι Γκραντ και η Γκρέις Κέλι, ενώ το σενάριο της ταινίας που έγραψε ο Τζον Μάικλ Χέιζ αποτελεί ελεύθερη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Ντοντζ.
Η ταινία έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ και βραβεύτηκε με όσκαρ φωτογραφίας σε έγχρωμη ταινία.

Ο άνθρωπος του Θεού 26/08

Ο Άνθρωπος του Θεού είναι βιογραφική δραματική αγγλόφωνη ελληνική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία Γέλενα Πόποβιτς στην οποία πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης ως ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης και αφηγείται τη ζωή του Αγίου μετά την εκθρόνισή του από Επίσκοπος Πενταπόλεως. Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει επίσης τους Αλεξάντρ Πετρόφ, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Τόνια Σωτηροπούλου και Μίκι Ρουρκ

Παιδική Ταινία 27/08

Πληροφορίες

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 4 Αυγούστου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Χώρος: Κτήμα Φιξ

Είσοδος ελεύθερη

Δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου, τηρείται σειρά προτεραιότητας.