Βραβεύτηκε στις ΗΠΑ το ντοκιμαντέρ «Marabou» του Θωμά Σίδερη

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για την κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη κέρδισε στις ΗΠΑ το φιλμ «Marabou» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη.

Βραβεύτηκε στις ΗΠΑ το ντοκιμαντέρ «Marabou»  του Θωμά Σίδερη

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για την κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη κέρδισε στις ΗΠΑ το φιλμ «Marabou» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Latino and Native American Film Festival που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το κρατικό πανεπιστήμιο του Southern Connecticut.`Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για την κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη κέρδισε στις ΗΠΑ το φιλμ «Μαραμπού» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Latino and Native American Film Festival που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το κρατικό πανεπιστήμιο του Southern Connecticut.

Το ντοκιμαντέρ «Marabou» του Θωμά Σίδερη απέσπασε το βραβείο πολιτικής και κοινωνικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ
Η ταινία ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερα από 2.400 φιλμ δημιουργών από όλο τον κόσμο. Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο καθηγητής Carlos Torres, καθηγητής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Southern Connecticut.

Το «Marabou» είναι ένα κινηματογραφικό σχέδιο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την επιτροπή πολιτισμού της πόλης Huntington Beach των ΗΠΑ και αναφέρεται στους περιβαλλοντικούς και πολιτικούς πρόσφυγες που διαπερνούν γεωγραφικά σύνορα και όρια προκειμένου να φθάσουν σε εκείνο που ορίζουν ως «Γη της Επαγγελίας».

Το κινηματογραφικό σχέδιο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής του δημιουργού. Τον περασμένο Μάρτιο, η ταινία απέσπασε το β’ βραβείο στο φεστιβάλ «Ι, IMMIGRANT», με έδρα το Λος Άντζελες, που διοργανώνει ο οργανισμός Cinema Equal-Cinema Without Borders.