Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Ιντεάλ και Άστορ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μέλλον των δύο κινηματογράφων της Αθήνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Ιντεάλ και Άστορ

Στην ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τύχη των δύο κινηματογράφων.

Ειδικότερα o Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Μιλώντας για την Αθήνα θέλω να σταθώ στη λειτουργία των ιστορικών κινηματογράφων του κέντρου, ένα θέμα που έχει απασχολήσει όλους μας τις τελευταίες μέρες και αφορά στη φυσιογνωμία και ταυτότητα της πρωτεύουσας.

Έχω ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χαρακτηρίσει και επίσημα στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ως ιστορικά προστατευόμενη και δεσμευτική τη χρήση κινηματογράφου μαζί με άλλες χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής και τουρισμού στα δυο κτίρια που στεγάζουν το Ιντεάλ και το Άστορ, ώστε οι επενδύσεις να αναδείξουν τη μοναδικότητα των τοποσήμων και τον ρόλο τους στη ζωή της πόλης αλλά και στις προσωπικές μας μνήμες. Μπορούμε να έχουμε αρμονική συνύπαρξη των ιδιωτικών επενδύσεων -που είναι αναγκαίες για ένα ζωντανό αστικό κέντρο- με ταυτόχρονη διαφύλαξη της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής μνήμης, του σεβασμού των καθημερινών συνηθειών των κατοίκων αλλά και εναρμόνιση με τις σύγχρονες τάσεις. Ο πολιτισμός είναι μοχλός ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στις πόλεις μας. Και αυτό υπηρετούμε ως κυβέρνηση».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση εδώ:

Στην πραγματικότητα πάλι δεν είναι ξεκάθαρη η δέσμευση για την κήρυξη διατηρητέας της χρήσης ως κινηματογράφων (αφού συμπληρώνει «μαζί με άλλες χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής και τουρισμού»), αλλά αναμένουμε να δούμε την τελική απόφαση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να δούμε αν τελικά θα διασωθούν τα δύο σινεμά.

Πηγή: flix.gr