76ο φεστιβάλ Καννών: Έναρξη με τη μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ! (vid)

Η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του ηθοποιού μετά τη δικαστική διαμάχη με την Άμπερ Χερντ τον φέρνει στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ.

76ο φεστιβάλ Καννών: Έναρξη με τη μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ! (vid)

Τρία χρόνια μετά το "Minamata" (Άντριου Λέβιτας) και αρκετούς μήνες μετά το τέλος της πολύκροτης δικαστικής διαμάχης του με την Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στο κινηματογραφικό προσκήνιο πρωταγωνιστώντας στο "Jeanne du Barry" της Μαϊουέν ("Ο Βασιλιάς μου"), το οποίο επιλέχθηκε να σηκώσει την αυλαία του 76ου φεστιβάλ των Καννών (16-27/5).

Στην ταινία ο Ντεπ ενσαρκώνει τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο τον 15ο και πρόκειται να ερμηνεύσει τον ρόλο στα γαλλικά. Με τη σειρά της η Μαϊουέν εκτός από το να βρίσκεται πίσω από την κάμερα υποδύεται επίσης την κόμισσα ντι Μπαρί, η οποία υπήρξε ερωμένη του Λουδοβίκου και εκτελέστηκε στη Γαλλική Επανάσταση. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, το φιλμ επικεντρώνεται στη ζωή της κόμισσας, η οποία περιγράφεται ως μια "νεαρή γυναίκα της εργατικής τάξης που αποζητά την κουλτούρα και τις απολαύσεις, ενώ χρησιμοποιεί την ευφυΐα και τη γοητεία της για να ανελιχθεί στις υψηλότερες κοινωνικές τάξεις".

Εν αναμονή του πλήρους προγράμματος των φετινών Καννών, θυμίζουμε πως έχουν ήδη ανακοινωθεί οι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του "Killers of the Flower Moon", της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, και του καινούριου "Indiana Jones and the Dial of Destiny" (Τζέιμς Μάνγκολντ).

Πηγή: athinorama.gr