Μπρους Γουίλις: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (pic)

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μπρους Γουίλις

Μπρους Γουίλις: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (pic)

Τον Μάρτιο του 2022 η οικογένεια του Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε για τον ηθοποιό ότι βάζει τέλος στην καριέρα του, επικαλούμενη "λόγους υγείας".

Λίγο μετά από αυτή την ανακοίνωση, έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός ηθοποιός διαγνώσθηκε με αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η οικογένεια του Μπρους Γουίλις επανέρχεται για να ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών του ηθοποιού, Ντέμι Μουρ, ανακοίνωσε ότι ο σταρ έχει πλέον διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια (FTD). Πρόκειται για μια μορφή άνοιας που προκαλείται από μια οικογένεια εγκεφαλικών διαταραχών, γνωστές ως "εκφύλιση του μετωποκροταφικού λοβού".

Η Ντέμι Μουρ στην ανάρτησή της ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση του Γουίλις έχει προχωρήσει, τονίζοντας ότι η δυσκολία στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει.

"Η οικογένειά μας θέλησε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για το απίστευτο κύμα αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους.

Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας δώσουμε μια ενημέρωση σχετικά με τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει.

Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Παρόλο που αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση", γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η ηθοποιός.

Πηγή: news247.gr