Avatar 3: Εξωφρενική η διάρκεια του πρώτου cut που παρέδωσε ο James Cameron

Ναι, για το Avatar 3 που έχει ήδη γυριστεί.

Avatar 3: Εξωφρενική η διάρκεια του πρώτου cut που παρέδωσε ο James Cameron

Δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη 48 ώρες από τις πρώτες προβολές του Avatar: The Way of the Water, του πολυαναμενόμενου sequel της ταινίας του 2009 δια χειρός James Cameron και ήδη μάθαμε μια ακόμη πληροφορία για την συνέχεια του, το Avatar 3.

Αν δεν το γνωρίζετε, το Avatar 3 έχει ήδη γυριστεί και από ότι φαίνεται ήδη είναι σε διαδικασία post-production. Σύμφωνα με το The Hot Mic podcast του insider της βιομηχανίας, Jeff Sneider, ο Τζέιμς Κάμερον έχει μάλιστα παραδώσει ένα πρώτο cut του Avatar 3 από την περασμένη εβδομάδα, το οποίο είχε διάρκεια -κρατηθείτε- 9 ωρών.

Η εξωφρενική διάρκεια του πρώτου cut δε σημαίνει ότι θα είναι και η τελική, αν και έγινε ντόρος για τη μεγάλη διάρκεια του Avatar 2, που φτάνει τις 3 ώρες και 10 λεπτά. Φυσικά ο Cameron είχε μια επική απάντηση για τους επικριτές του.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως ο Cameron επέμεινε να κάνει τα ειδικά εφέ με δική του επίβλεψη σε αυτό το cut, κάτι που σημαίνει πως και οι 9 ώρες αυτού του πρώτου cut του Avatar 3 είναι σχεδόν ολοκληρωμένες. "Από αυτό το σημείο και έπειτα θα αρχίσει να κόβει κι άλλο" ανέφερε ο Sneider στο podcast.

Ο Cameron δεν ησυχάσει λεπτό και είναι προσηλωμένος στο franchise του Avatar, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα.

Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Φυσικά, για να φτάσει η Neytiri να δει τη Γη, θα πρέπει η δεύτερη ταινία να πάει καλά στο box office, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό για να μην "μπει μέσα".

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών.

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό.

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για να διαλύσει τα ταμεία, όπως ο προκάτοχός του.

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής:

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν.

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.

Πηγή: unboxholics.com