Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από τη StraDa

Ταινίες που πρωταγωνιστούν σε διεθνή φεστιβάλ & βραβεύσεις έρχονται στους κινηματογράφους από τη Strada τους επόμενους μήνες.

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από τη StraDa


ΗStraDa ανακοινώνει τη διανομή για την κινηματογραφική σεζόν 2022 -2023 της ταινίας που κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, “All The Beauty And The Bloodshed”. Η βαθιά πολιτική και εμπνευστική ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ για το “Citizenfour”, Λόρα Πόιτρας βρυχάται στη StraDa. Πρόκειται για το συνταρακτικό πορτρέτο της Ναν Γκολντστιν, μιας καλλιτέχνη και ακτιβίστριας, που συνδυάζει το ατομικό τραύμα με το συλλογικό και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Ο Χρυσός Λέοντας 2022 (Φεστιβάλ Βενετίας), “ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED”συμπληρώνει για το 2022 – 2023 μια σειρά ταινιών για τη StraDa που κατακτούν διακρίσεις σε φεστιβάλ και διεθνείς βραβεύσεις, όπως οι ταινίες:


FLEE / ΦΥΓΗ Η ταινία που έγραψε οσκαρική ιστορία, ως η πρώτη που κέρδισε υποψηφιότητα στις κατηγορίες Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας & Καλύτερης Ταινίας Animation, ενώ απέσπασε και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου στις κατηγορίες ντοκιμαντέρ και animation. Αποτελεί ταινία έναρξης στο φετινό Animasyros.

ΚΟΛΙΜΠΡΙ / THE HUMMINGBIRD με τον Νάνι Μορέτι – Η ταινία έναρξης στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης είναι μια δυνατή κοινωνική περιπέτεια βασισμένη στο πολύκροτο ομώνυμο best-seller του Σάντρο Βερονέζε. Πρωταγωνιστεί η Μπερενίς Μπεζό (The Artist).


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ / THE STORY OF MY WIFE της Ιλντίκο Ενιέντι – H ουγγαρέζα σκηνοθέτης που μάγεψε κοινό και κριτικούς με το αριστούργημα, «Η Ψυχή και το Σώμα» επιστρέφει με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών, Λέα Σεντού, Λουί Γκαρέλ και υπόθεση βασισμένη στο ομώνυμο αγαπημένο μυθιστόρημα του Μίλαν Φουστ. Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Επίσημου Διαγωνιστικού του Φεστιβάλ Καννών.

99 ΦΕΓΓΑΡΙΑ / 99 MOONS Ερωτικά φορτισμένο δράμα που εντυπωσίασε στο φετινό φεστιβάλ των Καννών από τον Ελβετό Γιαν Γκασμάν.

πηγή: culturenow.gr