Joker: Επίσημο! Επιστρέφει με νέα ταινία! (pic)

Ο Joker επιστρέφει με νέα ταινία, πάλι με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ

Joker: Επίσημο! Επιστρέφει με νέα ταινία! (pic)

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό τελικά ήταν αληθινές. Ο Τοντ Φίλιπς επιβεβαίωσε πως το σενάριο του σίκουελ του «Joker» είναι έτοιμο, αποκαλύπτοντας και τον τίτλο του. Με μια φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στο Instagram του δείχνει το εξώφυλλο του σεναρίου, το οποίο έχει γράψει και πάλι μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ, το οποίο έχει μέχρι στιγμής τον τίτλο «Folie à Deux».

Μάλιστα στην ίδια ανάρτηση ανέβασε και μια φωτογραφία με τον Χοακίν Φίνιξ να διαβάζει το σενάριο, κάτι που επιβεβαιώνει την επιστροφή του στον ρόλο. Εξάλλου παλιότερα ο ίδιος ο Φίνιξ είχε δείξει ενδιαφέρον να επιστρέψει πίσω στον ρόλο του Joker.

Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά για την πλοκή της, σίγουρα μπορούμε να συμπεράνουμε κάποια πράγματα από τον τίτλο της, μιας και το «Folie à Deux» είναι ένας ιατρικός όρος για την επινεμόμενη ψυχωσική διαταραχή (γνωστή και ως δυαδική τρέλα, συμβιωτική ψύχωση και επακτή παραληρητική διαταραχή), μια αρκετά σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παρουσία ομοειδών ψυχωσικών συμπτωμάτων σε δύο ή και περισσότερα άτομα. Ίσως η ταινία μας εισάγει και μια καινούργια εκδοχή της Χάρλεϊ Κουίν, μιας και έχει γίνει σαφές η Χάρλεϊ της Μάργκο Ρόμπι παίζει σε μια άλλη εκδοχή του DC σύμπαντος από εκείνη της ταινίας του Φίλιπς.

Όταν κυκλοφόρησε πριν δυο χρόνια η ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς είχε καταφέρει να αγαπηθεί αρκετά τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς, κερδίζοντας στην πορεία της 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αναμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας, και πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office κάνοντάς την έτσι την πιο εισπρακτικά ακατάλληλη ταινία (R rating) όλων των εποχών.

Μέχρι στιγμής η ταινία δεν έχει πάρει το πράσινο φως από την Warner, κάτι μας λέει όμως ότι αυτό δεν θα αργήσει να έρθει μιας και ο νέος CEO Ντέιβιντ Ζάσλαβ φαίνεται να εμπιστεύεται τυφλά τον Φίλιπς, τόσο μάλιστα που του πρόσφερε πρόσφατα τον ρόλο ενός συμβούλου στην DC Film για να βοηθήσει και να ηγηθεί του δημιουργικού μέλλοντος της. Αναμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις σύντομα.

Πηγή: flix.gr