Κινηματογραφικά γυρίσματα στον Έβρο για την ταινία «Κλαδί στη φωτιά»

Στην Κίρκη, ένα σχεδόν ακατοίκητο χωριό του Έβρου,  έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Κλαδί στη Φωτιά», των Κωνσταντίνου Μουρατίδη και Γενοβέφας Κτενίδου, 

Κινηματογραφικά γυρίσματα στον Έβρο για την ταινία «Κλαδί στη φωτιά»

Στην Κίρκη, ένα σχεδόν ακατοίκητο χωριό του Έβρου, βράχοι και λόφοι εναλλάσσονται, βουνά και πλαγιές κρατούν καλά φυλαγμένα τα μυστικά της αρχαίας θρακικής φυλής των Κικόνων, ενώ τα μεταλλεία που άκμασαν στη μεταπολεμική περίοδο πρωταγωνιστούν σε πολλούς μύθους για τα κοιτάσματα της περιοχής. Σε αυτό το εκπληκτικό τοπίο, μέσα στο πράσινο και την απεραντοσύνη της φύσης, έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Κλαδί στη Φωτιά», των Κωνσταντίνου Μουρατίδη και Γενοβέφας Κτενίδου, ενώ το αποτέλεσμα κατάφερε να φέρει στο μυαλό των θεατών εικόνες από τον βρετανικό βορρά και σκηνές που κυριάρχησαν στα λογοτεχνικά έργα Άγγλων, Σκωτσέζων και Ιρλανδών συγγραφέων.

«Πράγματι, όταν αρχίζει η ταινία και φαίνονται τα πλάνα αυτά πάνω στο βουνό, θαρρεί κανείς πως βρίσκεται στη βόρεια Αγγλία. Πολλοί λένε ότι είναι εμφανές το ύφος μιας αγγλικής ταινίας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Καραβία, ηθοποιός και σκηνοθέτης, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία. Η ίδια τονίζει ότι οι συντελεστές της παραγωγής επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για τα γυρίσματα καθώς σχεδόν όλοι κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη, ζουν στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναγνώρισαν τα ισχυρά πλάνα που επιφυλάσσουν στους κινηματογραφιστές τα άγρια και απάτητα τοπία στην Αλεξανδρούπολη, τη Ροδόπη και το Παγγαίο Όρος.

Εκτός από την Κίρκη, γυρίσματα έγιναν επίσης στον ποταμό Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι τοπικές κοινωνίες επιφύλαξαν πολύ καλή υποδοχή στην παραγωγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ