Γουίλ Σμιθ: Παραιτήθηκε από μέλος της Ακαδημίας

Ο Γουίλ Σμιθ αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το χαστούκι την βραδιά των Οσκαρ και παραιτείται από μέλος της Ακαδημίας.

Γουίλ Σμιθ: Παραιτήθηκε από μέλος της Ακαδημίας

Την ώρα που ακούγονται πολλά από διάφορες πλευρές για το πολύκροτο χαστούκι που έριξε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στην βραδιά των Όσκαρ την Κυριακή που μας πέρασε, κι ενώ αναμένεται η απόφαση της Ακαδημίας με τις κυρώσεις που πρόκειται να επιβάλλει στον ηθοποιό, ο Σμιθ αποφάσισε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.

Σε δήλωσή του το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σμιθ είπε ότι παραιτείται από την Ακαδημία και «θα αποδεχτεί πλήρως όλες τις συνέπειες» για τη συμπεριφορά του. Ο νικητής του Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς» ζήτησε επίσης συγγνώμη για άλλη μια φορά από τον Κρις Ροκ και «σε όλους εκείνους που έχω πληγώσει, η λίστα είναι μεγάλη».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Γουίλ Σμιθ:

«Έχω ανταποκριθεί άμεσα στην πειθαρχική ακρόαση της Ακαδημίας και θα αποδεχτώ πλήρως όλες τις συνέπειες για τη συμπεριφορά μου. Οι ενέργειές μου στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν σοκαριστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες. Ο κατάλογος αυτών που έχω πληγώσει είναι μακρύς και περιλαμβάνει τον Κρις, την οικογένειά του, πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους τους παρευρισκόμενους και κοινό από ολόκληρο τον κόσμο στο σπίτι. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Νιώθω πληγωμένος. Θέλω να εστιάσω ξανά σε εκείνους που αξίζουν προσοχή για τα επιτεύγματά τους και να επιτρέψω στην Ακαδημία να επιστρέψει στην απίστευτη δουλειά που κάνει για να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα και την τέχνη στον κινηματογράφο. Έτσι, παραιτούμαι από την ιδιότητα μέλους της Ακαδημίας και θα αποδεχτώ οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει σκόπιμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και δεσμεύομαι να κάνω τη δουλειά για να διασφαλίσω ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά στη βία να ξεπεράσει τη λογική».

Η παραίτηση του Γουίλ Σμιθ δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει και άλλες κυρώσεις από την ίδια την Ακαδημία όπως να μην του επιτραπεί η είσοδος σε μελλοντικές τελετές απονομής των Όσκαρ ή ακόμα και να του πάρουν πίσω το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, το οποίο είναι μάλλον εντελώς αδύνατο να συμβεί. Επίσης ο Σμιθ ίσως τιμωρηθεί και από το σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG-AFTRA) το οποίο έδειξε την δυσαρέσκειά του για το συμβάν πολύ πιο πριν από την Ακαδημία.

Πηγή: flix.gr