Odeon Embassy: Τίτλοι τέλους και για τον κινηματογράφο του Κολωνακίου

Τίτλοι τέλους και για τον ιστορικό κινηματογράφο του Κολωνακίου, Odeon Embassy

Odeon Embassy: Τίτλοι τέλους και για τον κινηματογράφο του Κολωνακίου

Ακόμα μια δυσάρεστη είδηση έρχεται να προστεθεί σε όσες αφορούν τις αθηναϊκές σκοτεινές αίθουσες, καθώς κλείνει ο κινηματογράφος Odeon Embassy στο Κολωνάκι.

Το σινεμά της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1962 έχοντας περισσότερες από 500 θέσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα ο αριθμός τους είχε πέσει κάτω από 400. Η αίθουσα του Embassy ήταν κομψότατη, δημιουργώντας στις καλές του μέρες μια αρχοντική αύρα την οποία συνόδευε αντίστοιχη θαλπωρή. Ένα από τα διασημότερα περιστατικά με τα οποία συνδέθηκε αφορά τα περιβόητα επεισόδια τον Οκτώβρη του 1988, όταν δεκάδες διαμαρτυρόμενοι πιστοί επιτέθηκαν στον κινηματογράφο ο οποίος εκείνη την ώρα πρόβαλε τον "Τελευταίο Πειρασμό" (Μάρτιν Σκορσέζε). Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες πως ορισμένοι εισέβαλαν και έσκισαν το κινηματογραφικό πανί του σινεμά.

Το κλείσιμο του Embassy αφήνει ολόκληρη την περιοχή του Κολωνακίου χωρίς (χειμερινό) κινηματογράφο, ενώ δυστυχώς όλα δείχνουν πως αυτή δεν θα είναι η μόνη αίθουσα που δεν θα ανάψει τον προβολέα της ξανά. Υπάρχουν αναφορές πως κινηματογράφοι των βορείων προαστίων οι οποίοι δεν άνοιξαν τη φετινή σεζόν θα παραμείνουν κλειστοί του χρόνου. Τέλος, θυμίζουμε πως μόλις τον περασμένο Ιανουάριο το Όσκαρ στην οδό Αχαρνών κατέβασε οριστικά τη μαρκίζα του.

Πηγή: athinorama.gr