Προσεχώς: Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 24/3 (vids)

Μια all-star κωμική περιπέτεια, ένα «επαναστατικό» ελληνικό docufixion και ένα animation προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

 Προσεχώς: Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 24/3 (vids)

Η Χαμένη Πόλη

Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ και Μπραντ Πιτ σε μια περιπέτεια στη ζούγκλα. Μια μοναχική συγγραφέας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για την προώθηση της δουλειάς της μαζί με έναν άνδρα μοντέλο, θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι είναι ικανή να τον οδηγήσει στον κρυμμένο θησαυρό που αναφέρεται στο τελευταίο βιβλίο της. Τότε το μοντέλο θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τη σώσει.

Η Βασίλισσα της Κυψέλης

Δράμα από το Κόσοβο βραβευμένο στα φεστιβάλ του Σάντανς και της Θεσσαλονίκης. Στο Κόσοβο, μια γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες οι οποίες πιέζουν την οικογένειά της, σε συνδυασμό με την ανεξήγητη εξαφάνιση του άντρα της που αγνοείται από όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, αποφασίζει να ξεκινήσει μια μικρή αγροτική επιχείρηση. Στη μικρή, κλειστή, πατριαρχική κοινωνία όπου ζει όμως, η φιλοδοξία της και η προσπάθειά της να ενδυναμώσει τον εαυτό της και άλλες γυναίκες, αντιμετωπίζονται πολύ αρνητικά. Παλεύει όχι μόνο για την επιβίωση της οικογένειάς της, αλλά και ενάντια σε μια εχθρική κοινωνία που θέλει να τη δει να αποτυγχάνει.

Αντίο κύριε Χάφμαν

Γαλλική ταινία μυστηρίου με φόντο το Παρίσι του 1941. Στην υπό ναζιστική κατοχή πρωτεύουσα, ένας καθημερινός άντρας εργάζεται για έναν Εβραίο κοσμηματοπώλη, τον κύριο Χάφμαν, ενώ σύντομα πρόκειται να παντρευτεί. Σύντομα, όμως, το αφεντικό του θα τον υποχρεώσει να αποδεχθεί μια επικίνδυνη συμφωνία η οποία θα επηρεάσει ανεπανόρθωτα τις ζωές τους για πάντα.

Τελευταίο Ταξίδι

Ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου γύρω από το Νίκο Καζαντζάκη. Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα "σχολιάζει" με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους. Οι παλιοί αχθοφόροι αφήνουν τις χειράμαξες και γίνονται ντελίβερι της διαμοιραστικής οικονομίας ενώ ιερόδουλες στέκονται στα ίδια πεζοδρόμια του Τόκιο που κάποτε ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ στην ταινία "Metropolis". Η ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο τη σύγκρουση υπερδυνάμεων για την κυριαρχία στην Ανατολική Ασία αλλά και μια πανδημία που ξεκινά – τότε όπως και τώρα – από την Ασία για να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη.

Άνεμος Ελευθερίας 1821

Ελληνικό docufixion για την Επανάσταση του 1821. Η υπόθεση αφορά τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός επινοημένου προσώπου ο οποίος έχει ιδιότητες εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί στο ταξίδι του εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη.

Τα Κακά Παιδιά

Animation με ζωάκια εγκληματίες που προσπαθούν να μπουν στον ίσιο δρόμο. Μια παρέα πέντε διαβόητων φίλων η οποία αποτελείται από τον πορτοφολά λύκο, ένα διαρρήκτη φίδι, τον απατεώνα καρχαρία, το πιράνχα - νταή και τη χάκερ ταραντούλα, αποφασίζουν να αφήσουν την παρανομία τους στο παρελθόν και να γίνουν καλοί, ώστε να αποφύγουν της φυλακής τα σίδερα.

Το Ίχνος του Χρόνου

Ντοκιμαντέρ της Διονυσίας Κοπανά για τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελαράκη. Η ταινία εξερευνά τη γοητεία της αρχαιολογίας και της ανασκαφής, μέσα από το post mortem πορτρέτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη. Ένα ταξίδι που αναζητά τον άνθρωπο που δεν είναι πια παρών, μέσα από το ίχνος που άφησε στους τόπους όπου βρέθηκε και στους ανθρώπους που γνώρισε.

πηγή:athinorama.gr