Η 75η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA 2022)

Η μεγαλύτερη κινηματογραφική βραδιά της Ευρώπης. Η 75η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA 2022), σε ζωντανή μετάδοση από το Royal Albert Hall του Λονδίνου, την Κυριακή 13/3/22 στις 21:00, στο #Novacinema1 & #Novastars στην #EON από τη #Nova.

Η 75η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA 2022)

Το κόκκινο χαλί στρώνεται στο Royal Albert Hall του Λονδίνου και μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου διεκδικούν βραβεία σε περισσότερες από 20 κατηγορίες. Οικοδέσποινα της λαμπερής βραδιάς είναι η κωμικός και ηθοποιός Ρέμπελ Γουίλσον.

Αναλυτικότερα, η προβολή τους έχει προγραμματιστεί ως εξής:

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 – Novacinema1HD & NovastarsHD

19:45 Η 75η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου – Preshow

21:00 Η 75η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου από

Novacinema1HD σε ζωντανή μετάδοση με ελληνικό σχολιασμό από την Πόλυ Λυκούργου & την Ιωσηφίνα Γριβέα και από NovastarsHD σε original version.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 – Novacinema1HD

19:45 Η 75η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου –

Preshow

20:10 Η 75η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με ελληνικούς υπότιτλους.

Παράλληλα, το «Novastars», το κανάλι των βραβείων, συνεχίζει μέχρι τις 27 Μαρτίου με την προβολή δύο διακεκριμένων ταινιών στα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία και φεστιβάλ, κάθε βράδυ από τις 21:30, αλλά και αφιερωμάτων που τιμούν μοναδικούς σκηνοθέτες και εξαιρετικές ερμηνείες, οδηγώντας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο στις μεγάλες τελετές απονομής βραβείων.


Ανάμεσα στις εξαιρετικές ταινίες που θα προβληθούν τον Μάρτιο από το NovastarsHD συγκαταλέγονται οι:

«Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ», με τους Αντρα Ντέι, Τρεβάντε Ρόουντς (υποψηφιότητα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα και υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για Τραγούδι).
«Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα Του», με τον Γιάχια Μαχαϊνι (Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ της Βενετίας)
«Μήλα», του Χρήστου Νίκου, με τον Άρη Σερβετάλη και τη Σοφία Γεωργοβασίλη (επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας).
«Four Good Days», με τις Μίλα Κούνις και Γκλεν Κλόουζ (πρεμιέρα στο Sundance Film Festival, υποψηφιότητα Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού).
«Ο Κόσμος Μετά» με τις Βανέσα Κέρπμι και Κάθριν Γουότερ (Queer Lion στο φεστιβάλ της Βενετίας).
«Σφραγισμένα χείλη», με τους Κέιτ Γούινσλετ και Ρειφ Φάινς (η ταινία προτάθηκα για πέντε βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και για εκείνο της Καλύτερης Ταινίας ενώ κατάφερε να χαρίσει στην Κέιτ Γουίνσλετ το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου).
«Η Μεγάλη Ανατριχίλα», με τους Γκλεν Κλόουζ και Κέβιν Κλάιν (People Choice Award στο φεστιβάλ του Τορόντο, υποψήφια για τρία Όσκαρ ανάμεσα τους και για αυτό της Καλύτερης Ταινίας).
«Πτήση 93», η ταινία θρίλερ ντοκιμαντέρ του Πολ Γκρίνγκρας για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 (δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ ανάμεσα τους αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.
«Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς», με τους Ρόμπιν Γουίλιαμς και Τζεφ Μπρίτζες (Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Μερσέντες Ρούελ και υποψηφιότητα για ακόμα 4 βραβεία Οσκαρ: A’ Aνδρικού Ρόλου (για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, Kαλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερου Τραγουδιού, Καλύτερου Σεναρίου).
«Σχεδόν Διάσημοι» με τους Μπίλι Κράνταπ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και Κέιτ Χάντσον (4 υποψηφιότητες για Όσκαρ από τις οποίες απέσπασε αυτό του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Μιούζικαλ / Κωμωδία και Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Κέιτ Χάντσον, BAFTA Καλύτερου Ήχου κ.α.).
«Τα Απομεινάρια μιας Μέρας» με τους Άντονι Χόπκινς και Έμα Τόμσον (8 υποψηφιότητες για Όσκαρ ανάμεσα τους και για αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, BAFTA A’ Ανδρικού Ρόλου για τον Άντονι Χόπκινς κ.α.)
«Milk» με τους Σον Πεν και Τζος Μπρόλιν (8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Όσκαρ και SAG Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Σον Πεν, 4 υποψηφιότητες BAFTA ανάμεσα του και για αυτό της Καλύτερης Ταινίας).
«Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι», «21 Γραμμάρια», «Αλύγιστος», «Spotlight: Όλα στο Φως», «Το Δίκτυο», «Tenet», «Μπόνι και Κλάιντ» και πολλές άλλες.
Απολαύστε το Novastars στην ΕΟΝ, τη νέα πλατφόρμα της Nova, με δυνατότητα Catch up 7 ημερών, αλλά και On Demand στον ειδικά διαμορφωμένο κατάλογο «Novastars».