Christie-Verse! Ο Μπράνα θέλει να φτιάξει από την αρχή το κινηματογραφικό σύμπαν της Αγκαθα Κρίστι

Μετά το «Εγκλημα στον Νείλο» ο Μπράνα σκέφτεται μήπως φέρει στη μεγάλη οθόνη και την ηρωίδα της Αγκάθα Κρίστι, την κυρία Μαρπλ.

Christie-Verse! Ο Μπράνα θέλει να φτιάξει από την αρχή το κινηματογραφικό σύμπαν της Αγκαθα Κρίστι

Είστε έτοιμοι για ένα cinematic universe της Αγκαθα Κρίστι; Ο Κένεθ Μπράνα πάντως είναι έτοιμος και φαίνεται πως έχει ήδη κάποιες ιδέες γι’ αυτό.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησαν οι κινηματογράφοι AMC, δείχνουν τον Μπράνα να μιλάει πως θα ήθελε δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν με τα έργα της Αγκαθα Κρίστι, το Christie-verse όπως το αποκαλεί, κάνοντας μια ταινία με πρωταγωνίστρια την ηρωίδα της Κρίστι, την κυρία Μαρπλ, και αναφέρει πως θα μπορούσαν οι Ηρακλής Πουαρό (τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος στις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει) και Μαρπλ να συμπρωταγωνιστήσουν μαζί στην ίδια ταινία.

«Ναι, θα ήθελα πολύ να δω την Μαρπλ σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν. Είναι μια πανέξυπνη ντετέκτιβ. Εννοώ, όχι επίσημα ντετέκτιβ. Είναι ένα λαμπρό λαγωνικό. Και καθώς ερευνούσα τον Πουαρό είχα διαβάσει πολλά πράγματα για την Μαρπλ και είναι αυτή η άλλη ιδιότητα του να μπορείς - λόγω των όσων πιστεύουν ότι γνωρίζουν οι άνθρωποι γι' αυτήν - να είσαι ντετέκτιβ, επομένως, που μπορεί εξαφανιστεί, που μπορεί να είναι αόρατη.

Οταν ο κόσμος σε αγνοεί είναι ένα καταπληκτικό πλεονέκτημα όταν λύνεις ένα έγκλημα. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ένα πλεονέκτημα, όταν μπορείς να δεις τους ύποπτους με τρόπους που δεν αντιλαμβάνονται καν ότι τους παρατηρείς. Οπότε η Μαρπλ [και ο Πουαρό] – δεν θα ήταν υπέροχο να τους συνδυάζαμε; Νομίζω ότι θα ήταν διασκεδαστικό», αναφέρει στο βίντεο ο Μπράνα.

Πάντως στα βιβλία της Κρίστι ο Πουαρό και η Μαρπλ βρέθηκαν ποτέ να πρωταγωνιστούν στην ίδια ιστορία μαζί ή έστω να συνεργάστηκαν με κάποιο τρόπο για να λύσουν ένα μυστήριο. Αρα αυτό σημαίνει, αν κάτι τέτοιο γίνει ποτέ εφικτό, ότι θα δούμε μια νέα ταινία μυστηρίου με τους δυο ήρωες μαζί ή θα τους δούμε να συνεργάζονται σε μια ήδη γνωστή ιστορία της Κρίστι; Οπως και να έχει ένα κινηματογραφικό σύμπαν μυστηρίου θα είχε το ενδιαφέρον του.

Πηγή: flix