Δώδεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ η «Εξουσία του Σκύλου»

Η "Εξουσία του Σκύλου" της Τζέιν Κάμπιον αναδείχθηκε ρυθμιστής των φετινών 94ων βραβείων Όσκαρ, καθώς συγκέντρωσε συνολικά 12 υποψηφιότητες.

Δώδεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ η «Εξουσία του Σκύλου»

Με 10 υποψηφιότητες ακολουθεί το "Dune", με τον Ντενί Βιλνέβ ωστόσο να απουσίαζει από την κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας. Το ασπρόμαυρο "Belfast" (Κένεθ Μπράνα) απέσπασε εφτά υποψηφιότητες, όσες και το μιούζικαλ του Στίβεν Σπίλμπεργκ "West Side Story". Μία λιγότερη έχει το βασισμένο στη ζωή των τενιστριών Βίνους και Σερένα Γουίλιαμς "Η Μέθοδος των Γουίλιαμς" (Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν), με τον πρωταγωνιστή Γουίλ Σμιθ να είναι απόλυτο φαβορί για τον α' ανδρικό ρόλο, την ώρα που τέσσερις υποψηφιότητες μοιράζονται οι ταινίες "Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών" (Γκιγιέρμο ντελ Τόρο), "Drive My Car" (Ριουσούκε Χαμαγκούτσι) και "Μην Κοιτάτε Πάνω" (Άνταμ ΜακΚέι).

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ

Η πολλαπλή παρουσία του φιλμ του Ιάπωνα Χαμαγκούτσι συνιστά μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των υποψηφιοτήτων, καθώς πρόκειται για μια ακραιφνώς arthouse ταινία η φέρνει αέρα 2019 και "Παράσιτων" (Μπονγκ Τζουνχ-χο) στην απονομή. Βέβαια, μοιάζει αδύνατο το "Drive My Car" να επαναλάβει την ιστορική ευρεία νίκη του νοτιοκορεάτικου ταξικού θρίλερ, φαβορί ωστόσο στην κατηγορία της διεθνούς ταινίας. Επιπλέον, λίγοι περιμέναν να απουσιάζει ο πολύπειρος σεναριογράφος του "Being the Ricardos" Άαρον Σόρκιν από την αντίστοιχη κατηγορία. Από την άλλη, η παρουσία στο πρωτότυπο σενάριο του Γιόακιμ Τρίερ ("The Worst Person in the World") είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Για πρώτη φορά στην οσκαρική ιστορία εκπροσώπηση του Μπουτάν στην κατηγορία διεθνούς ταινίας με το "Lunana: A Yak in the Classroom" (Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι). Τέλος, το δανέζικο "Flee" (Τζόνας Πόερ Ράσμουσεν), έγινε το πρώτο φιλμ που βρίσκεται υποψηφίο ταυτόχρονα στις κατηγορίες διεθνούς ταινίας, animation και ντοκιμαντέρ.

Η φετινή, 94η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας) και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά για την Ελλάδα από την COSMOTE TV.