Σινεμά: Οι ταινίες που θα προβληθούν την Πέμπτη (23/12)

Διαβάστε τις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες των σινεμά την Πέμπτη (23/12). 

Σινεμά: Οι ταινίες που θα προβληθούν την Πέμπτη (23/12)

Η πολυαναμενόμενη μεταφορά μιας επιτυχημένης θεατρικής παράστασης και το νέο Matrix προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Σμύρνη μου Αγαπημένη

Η Μιμή Ντενίση συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης επιτυχημένης θεατρικής παράστασης. Η Φιλιώ Μπαλτατζή, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δε ξέρει την καταγωγή της, κανείς δε ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί ως κατατρεγμένη πρόσφυγας. Στο τετραδιάκι με τις συνταγές της, η γιαγιά κατέγραψε την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών.

The Matrix Resurrections

Το τέταρτο κεφάλαιο στο sci-fi έπος με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς. Επιστροφή σε έναν κόσμο με δύο πραγματικότητες. Η μία είναι η καθημερινότητα. Η άλλη κρύβεται πίσω της. Για να ανακαλύψει εάν η δική του πραγματικότητα είναι αληθινή ή ένα νοητικό κατασκεύασμα, ο Νίο / κύριος Άντερσον (Ριβς) θα πρέπει να καταδυθεί ξανά στο αμφίσημο σύμπαν του Matrix, όπου οι δύο πραγματικότητες καλύπτουν η μία την άλλη.

Gunda

Βραβευμένο ντοκιμαντέρ με ήρωα ένα γουρουνάκι. Ασπρόμαυρο και χωρίς διαλόγους, αλλά συνοδεία μόνο των ήχων της φύσης, η ταινία καταδύεται στην καθημερινότητα των ζώων μιας φάρμας για να υπογραμμίσει χαμηλότονα πως εκείνα όπως και οι άνθρωποι αποτελούμε "πρώτη ύλη".

Φεγγαρόσκονη

Animation βασισμένο σε διάσημο γερμανικό παραμύθι. Ο Πίτερ και η αδερφούλα του Ανελί περνούν δύσκολα, καθώς έχουν μόλις μετακομίσει σε νέα γειτονιά και στο σχολείο οι συμμαθητές τους εκφοβίζουν. Μια μέρα, η Ανελί συναντά ένα σκαθάρι που μιλά, τον κύριο Ζουζούνι, το οποίο είναι δυστυχισμένο γιατί έχει χάσει το ένα πόδι του. Σα να μην έφτανε αυτό, κάποιος το έκλεψε και το πήγε στο φεγγάρι! Τότε τα δύο αδέρφια αποφασίζουν να τον βοηθήσουν πάση θυσία.

Πηγή: athinorama.gr