«Λάτρεψαν την Ελλάδα Άντι Γκαρσία, Τζέισον Στέιθαμ»

Οι εντυπώσεις των ηθοποιών των «Αναλώσιμων» για την Ελλάδα, όπως τις μετέφεραν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Έρχονται κι άλλες διεθνείς παραγωγές στην Θεσσαλονίκη. 

«Λάτρεψαν την Ελλάδα Άντι Γκαρσία, Τζέισον Στέιθαμ»

Εντυπωσιασμένοι από την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και γενικότερα την Ελλάδα δήλωσαν οι διάσημοι ηθοποιοί Άντι Γκαρσία και Τζέισον Στέιθαμ, συμπρωταγωνιστές μαζί με άλλους σταρ του κινηματογράφου στην ταινία «Αναλώσιμοι 4», μέρος των γυρισμάτων της οποίας έγιναν στη Β. Ελλάδα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προανήγγειλε πως μέσα στο 2022 θα γυριστούν σκηνές και άλλων χολιγουντιανών παραγωγών στη Θεσσαλονίκη.

«Οι «Αναλώσιμοι» τελείωσαν τα γυρίσματα, αλλά σε δύο μήνες από τώρα αρχίζει νέα μεγάλη παραγωγή στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα αυτή τη φορά το σενάριο εκτυλίσσεται στην πόλη μας. Θα είναι μια ταινία δράσης με πολύ ενδιαφέρον και τα γυρίσματα θα γίνουν σε διάφορα σημεία, κάτι που θα αναδείξει την πόλη μας και τουριστικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε παραπάνω πράγματα», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ου ΣΚΑΙ.


«Το 2022 υπολογίζουμε πως θα γυριστούν έξι ταινίες στην Θεσσαλονίκη. Η παραγωγή της χολιγουντιανής ταινίας «Millennium» έχει αρχίσει την κατασκευή μόνιμων στούντιο στη Θέρμη. Έχουν κάνει ήδη γυρίσματα, υπάρχουν κάποιες αποθήκες και θα έχουμε μια μόνιμη δομή στούντιο στη Θεσσαλονίκη, που θα βοηθήσει στην προσέλκυση τέτοιων παραγωγών».

Ενώ για τις εντυπώσεις των πρωταγωνιστών με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει, ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Ο Άντι Γκαρσία που δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα, μου έλεγε πως είναι κατενθουσιασμένος και θέλει να έρθει για διακοπές με τη γυναίκα του, ενώ ο Τζέισον Στέιθαμ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την Χαλκιδική».