Τάικα Γουαϊτίτι: Μεταφέρει στην οθόνη το «The Incal»!

Ένα από τα πιο σημαντικά graphic novels των 70s, το «The Incal» των Αλεχάντρο Χοδορόφσκι και Moebius θα μεταφερθεί στην οθόνη απ΄ τον Τάικα Γουαϊτίτι 

Τάικα Γουαϊτίτι: Μεταφέρει στην οθόνη το «The Incal»!

O Τάικα Γουαϊτίτι είναι ένας από τους πιο πολυάσχολους σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ. Όχι μόνο ετοιμάζει το επόμενο κεφάλαιο του «Thor» με τίτλο «Thor: Love and Thunder» αλλά ήδη είναι έτοιμος και να μπει στο σύμπαν του «Star Wars» και να μεταφέρει ξανά στο σινεμά τον «Flash Gordon». Και μέσα σε όλα αυτά ετοιμάζεται να ξεκινήσει και ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ: να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του «The Incal», ένα graphic novel από τους Αλεχάντρο Χοδορόφσκι και Moebius.

Μια διαστημική όπερα το graphic novel πρωτοκυκλοφόρησε μέσα στην δεκαετία του ’70 και παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο σεβαστά και αξιόλογα δείγματα του είδους του, ενώ δεν άργησε να γίνει best seller και δημιουργήσει ένα μεγάλο fan base και τον δικό του μύθο.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον διαγαλαξιακό ντέντεκτιβ Τζον Ντιφούλ, ο οποίος γίνεται εντελώς τυχαία κάτοχος ενός μυστικιστικού τεχνουργήματος γνωστό ως Incal, το οποίο τον πάει σε ένα επικό ταξίδι για να σώσει το σύμπαν. Το σενάριο θα το γράψει ο ίδιος ο Γουαϊτίτι μαζί με τους Τζεμέιν Κλεμέντ και Πίτερ Γουόρεν.

Σύμφωνα με τον Χοδορόφσκι η έμπνευση για το «The Incal» του ήρθε μετά από ένα όνειρο που είδε, ενώ τώρα δείχνει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γουαϊτίτι και το όραμά του λέγοντας «εμπιστεύομαι πλήρως τη δημιουργικότητα του Τάικα για να δώσει στο “The Incal” μια εκπληκτική εικόνα, τόσο οικεία όσο και ταυτόχρονα κοσμικών διαστάσεων».

Πηγή: flix.gr