«Αναλώσιμοι 4»: Χωρίς Σταλόνε τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς τον Σιλβέστερ Σταλόνε αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα των «Αναλώσιμων 4» στη Θεσσαλονίκη 

«Αναλώσιμοι 4»: Χωρίς Σταλόνε τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη

Από τις 30 Οκτωβρίου θα αρχίσουν τα γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας ‘Expendables 4’ στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο παραγωγός της Millennium Media Rob Van Norden.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Van Norden συζήτησαν στην έδρα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία εκπροσώπων της εταιρίας παραγωγής του Hollywood και του Film Office της Περιφέρειας, τις προετοιμασίες για τα γυρίσματα της ταινίας «Expendables 4» (Οι Αναλώσιμοι 4).

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η δεύτερη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή του Hollywood, που θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη θα φέρει στην πόλη πολλούς παλιούς και νεότερους σταρ του Hollywood, μεγάλα ονόματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, οι οποίοι θα αναδείξουν γι’ ακόμη μια φορά την περιοχή μας και τις δυνατότητες που έχει η Κεντρική Μακεδονία για να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Αυτόν άλλωστε το στόχο είχαμε θέσει ως διοίκηση της Περιφέρειας και βλέπουμε με ικανοποίηση να γίνεται πράξη».

Τα στοιχεία που έδωσε για την ταινία ο κ. Τζιτζικώστας είναι τα εξής:
-Προϋπολογισμός για τα γυρίσματα που θα γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία – 19 εκ. ευρώ.
-Το 50% της ταινίας θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη.
-Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου 30 ημερολογιακές ημέρες.
-Θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς (ηθοποιοί, εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο, τροφοδοσία κτλ.).
-Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν κατά βάση στον χώρο όπου θα κατασκευαστούν τα στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη, αλλά και σε κάποιους ελεγχόμενους χώρους.
-Δεν θα γίνουν γυρίσματα σε δημόσιους χώρους και επομένως δεν θα υπάρξει καμιά ταλαιπωρία των πολιτών.
-Θα συμμετέχουν στα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας ‘Expendables 4’.

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα ανακοίνωσε ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε εξίσου καλές ανακοινώσεις και για νέες ταινίες που θα γυριστούν στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο κ. Van Norden ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα, το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και όσες υπηρεσίες ενεπλάκησαν για την εξαιρετική συνεργασία και τη βοήθεια που προσέφεραν για τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας, με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία στη νέα κινηματογραφική παραγωγή.

Σχετικά με το αν οι Θεσσαλονικείς θα δούνε τον Σιλβέστερ Σταλόνε στην πόλη απάντησε: «Φοβάμαι πως όχι. Θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα στην Αγγλία, πριν έλθει η υπόλοιπη ομάδα. Αλλά την υπόλοιπη ομάδα των Expendables 4, κάποια παλιά και κάποια νέα πρόσωπα, θα τους δούμε όλους εδώ».