Νέες ταινίες: Ο Θάνατος του Στάλιν, Foxtrot και το ριμέικ του «Death Wish»

10 +1 ταινίες κυκλοφορούν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Νέες ταινίες: Ο Θάνατος του Στάλιν, Foxtrot και το ριμέικ του «Death Wish»

Aμέσως μετά την 90ή τελετή απονομής των Βραβείων Oscar, που ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και την ταινία «Η μορφή του νερού», υποδεχόμαστε στις αίθουσες ανάμεσα σε άλλα: το πρωτότυπο αντιπολεμικό δράμα του Σάμουελ Μάοζ, μια πολιτική σάτιρα για τον θάνατο του Στάλιν δια χειρός Αρμάντο Ιανούτσι, το ριμέικ του επιτυχημένου «Death Wish» του 1974 με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις, την πρώτη κινηματογραφική συμπαραγωγή Ελλάδας – Δανίας, καθώς και δύο περιπέτειες κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

Foxtrot
Σκηνοθεσία: Σάμουελ Μάοζ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Μετά τον εξαιρετικό «Λίβανο» (2009), ο βραβευμένος Ισραηλινός σκηνοθέτης Σάμουελ Μάοζ επιστρέφει με μια γλυκόπικρη ταινία για τα παιχνίδια της μοίρας στις ζωές μας, η οποία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Σύνοψη

Ο Μίκαελ και η Ντάφνα καταρρέουν όταν τους ανακοινώνεται ο θάνατος του γιου τους. Όσο εκείνη σβήνει τη θλίψη της με αντικαταθλιπτικά κι ο Μίκαελ βυθίζεται στην οργή, θα έρθει μια αναπάντεχη ανατροπή που συναγωνίζεται σε σουρεαλισμό μόνο τις στρατιωτικές εμπειρίες του παιδιού τους.


Ο Θάνατος του Στάλιν / The death of Stalin

Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι

ΚΩΜΩΔΙΑ
Η νέα ταινία του βραβευμένου με Έμμυ και υποψήφιου για Όσκαρ, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Αρμάντο Ιανούτσι, σατιρίζει το πολιτικό κλίμα της Ρωσίας της δεκαετίας του ’50 και εξιστορεί τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν λίγες ημέρες πριν από την κηδεία του Ιωσήφ Στάλιν.

Σύνοψη

Τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953 ένας άντρας πεθαίνει. Ένα τρομερό εγκεφαλικό επεισόδιο κάνει όλο του το σώμα να καταρρεύσει. Το όνομά του είναι Ιωσήφ Στάλιν – δικτάτορας, τύραννος και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. Το φιλμ αναφέρεται στις μέρες πριν την κηδεία του «Πατέρα ενός Έθνους». Είναι οι ημέρες που θα βρουν τους άντρες που άλλοτε συνεργάζονταν με τον Στάλιν να παλεύουν προκειμένου να κληρονομήσουν την τεράστια δύναμη που είχε πάνω στο λαό.

Death Wish

Σκηνοθεσία: Ιλάι Ροθ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Ο Ιλάι Ροθ σκηνοθετεί το ριμέικ του επιτυχημένου φιλμ του 1974 «Death Wish», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπράιαν Γκάρφιλντ. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο master της περιπέτειας, Μπρους Γουίλις.

Σύνοψη

Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια. Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ αποφασίζει να κυνηγήσει ο ίδιος τους ενόχους.

Mom and Dad

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Τέιλορ

ΤΡΟΜΟΥ – ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
Μια μαύρη κωμωδία τρόμου υπογράφει ο Μπράιαν Τέιλορ («Crank» και «Crank: High Voltage»), με πρωταγωνιστές τους Νίκολας Κέιτζ και Σέλμα Μπλερ.

Σύνοψη

Ένα ζευγάρι ζει μια ευτυχισμένη ζωή με τα δύο του παιδιά, σε ένα πλούσιο προάστιο μιας μεγαλούπολης με όλες τις ανέσεις που προσφέρει η σύγχρονη ζωή. Ξαφνικά, όμως, μια άγνωστη επιδημία θα ξεσπάσει στην περιοχή, οδηγώντας όλους τους γονείς στην τρέλα και βάζοντας στο μυαλό τους μόνο ένα στόχο: να σκοτώσουν τα παιδιά τους! Τα δύο παιδιά, θα βρεθούν εγκλωβισμένα στο σπίτι με τους παρανοϊκούς γονείς τους και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν μέχρι το βράδυ, που έρθουν ο παππούς και η γιαγιά για να τους σώσουν.


Αγκάθι / Thorn

Σκηνοθεσία: Γαβριήλ Τζάφκα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γαβριήλ Τζάφκα στις ταινίες μεγάλου μήκους, με το «Αγκάθι», σηματοδοτεί και την πρώτη συμπαραγωγή που έγινε ποτέ μεταξύ Ελλάδας και Δανίας.

Σύνοψη

Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Λίζας, μέχρι που η ίδια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιό της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο.

Do it yourself

ΘΡΙΛΕΡ – ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιλιφώνης

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μυρτώ Αλικάκη, Αργύρης Ξάφης, Πάνος Κορώνης, Θέμης Πάνου, Χρήστος Λούλης

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τσιλιφώνης, προσπαθεί μέσα από έναν ιδιαίτερο τρόπο να μιλήσει για την παράλογη εποχή στην οποία βρισκόμαστε.

Σύνοψη

Ο Άλκης, ένας μικροαπατεώνας, συμφωνεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα viral βίντεο, που έχει σκοπό να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του Δανιήλ Μπεζεριάνου, ενός παράνομου επιχειρηματία. Όταν συνειδητοποιεί ότι οι συνεργοί του, Πέτρος και Ιωάννα σκοπεύουν να τον σκοτώσουν, έχει μερικές μόνο ώρες για να αποδράσει από το στούντιο ταινιών πορνό που είναι παγιδευμένος.

Επιχείρηση μαμά / Beyond, beyond

Σκηνοθεσία: Έσμπεν Τοφτ Γιάκομπσεν

ANIMATION
Το «Επιχείρηση: Μαμά!» είναι μια συγκινητική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, που μιλά για το τι σημαίνει να επιδιώκεις το αδύνατο.

Σύνοψη

Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν η μητέρα του θα χαθεί ξαφνικά, ο Γιόχαν θα αποφασίσει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω. Στη διαδρομή, θα συναντήσει παράξενα πλάσματα, αξιολάτρευτους συμμάχους και τρομερές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Βασίλειο του πιο ισχυρού αντίπαλου του: του Βασιλιά του Φτερού.

Η μεγάλη κακιά αλεπού και άλλες ιστορίες / Le grand méchant Renard et autres contes

Σκηνοθεσία: Πατρίκ Ιμπέρ, Μπενζαμέν Ρενέρ

ANIMATION
Το όμορφο και βραβευμένο με Σεζάρ animation «Η μεγάλη κακιά αλεπού και άλλες ιστορίες», είναι βασισμένο στα κόμικς του Μπενζαμέν Ρενέρ, με πιο γνωστό το «Big Bad Fox».

Σύνοψη

H ζωή στην ύπαιθρο δεν είναι πάντα τόσο ειρηνική και ήσυχη. Ειδικά σε αυτή την φάρμα που μία αλεπού κάνει την ..μαμά σε μια ομάδα από κοτοπουλάκια, ένα κουνέλι νομίζει ότι είναι πελαργός και μια πάπια θέλει να γίνει ο Άγιος Βασίλης. Αν λοιπόν νομίζετε ότι η ζωή στην φάρμα είναι απλή… σκεφτείτε το ξανά!

Το παιχνίδι του δολοφόνου / Hangman

Σκηνοθεσία: Τζόνι Μάρτιν

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ
Κρεμάλα: ένα αθώο παιχνίδι… ή μήπως όχι; Ο Αλ Πατσίνο, στη νέα αστυνομική περιπέτεια του Τζόνι Μάρτιν, κυνηγά έναν serial killer που παίζει ένα διεστραμμένο δολοφονικό παιχνίδι.

Σύνοψη

Ο πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ Ρέι Άρτσερ συνεργάζεται με τον ειδικό στα εγκληματικά προφίλ Γουίλ Ράνι για να εντοπίσουν έναν από τους πιο διάσημους και βίαιους serial killers της πόλης που σκοτώνει χρησιμοποιώντας το παιδικό παιχνίδι «κρεμάλα». Ταυτόχρονα η δημοσιογράφος Κρίστι Ντέιβις παρακολουθεί επίμονα τους δύο αστυνομικούς προκειμένου να αποκαλύψει πρώτη τον ένοχο. Οι τρεις τους επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο ώστε να εμποδίσουν να γίνουν και άλλοι φόνοι.


Working Dancers (2016)

Σκηνοθεσία: Juan Martinez Heimann και Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Το ντοκιμαντέρ των Juan Martinez Heimann και Κωνσταντίνας Μπούσμπουρα, αφηγείται την ιστορία τεσσάρων ταλαντούχων χορευτών στην Αργεντινή, σε μια έρευνα που διήρκεσε έξι χρόνια.

Σύνοψη

Στο Μπουένος Άιρες, μια ομάδα διακεκριμένων χορευτών δημιουργούν συλλογικά την πρώτη κρατική ομάδα σύγχρονου χορού. Είναι η ιστορία τεσσάρων ταλαντούχων χορευτών, του Ερνέστο, της Μπετίνα, της Βικτόρια και του Πάμπλο. Ακολουθούμε τις ζωές τους και παρακολουθούμε τις πρόβες και τις παραστάσεις τους στο εμβληματικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και το ιστορικό Εθνικό Θέατρο Θερβάντες.

Μια φανταστική γυναίκα / Una Mujer Fantastica

Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Λέλιο

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Ο Σεμπάστιαν Λέλιο, του πολυβραβευμένου «Gloria», επιστρατεύει το ταλέντο της Ντανιέλα Βέγκα σε μια ταινία – ύμνο στη διαφορετικότητα, η οποία τιμήθηκε με το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018.

Σύνοψη

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει την απροθυμία της οικογένειας του να την συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και την καχυποψία τους, σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν. Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ και η ταινία είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Έναν αγώνα που δίνει σε όλη τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα – μια σύνθετη, δυνατή, ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.

Πηγή: https://www.culturenow.gr/