Το Athens Open Air Film Festival στην Ελευσίνα!

Το Athens Open Air Film Festival, σε συνδιοργάνωση με την «Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», πραγματοποιεί ένα τετραήμερο δρώμενο - κινηματογραφικό ταξίδι στην ιστορική Ελευσίνα

Το Athens Open Air Film Festival στην Ελευσίνα!

Το Athens Open Air Film Festival, σε συνδιοργάνωση με την «Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», σας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο δρώμενο - κινηματογραφικό ταξίδι στην ιστορική Ελευσίνα, από τις 23 έως και τις 26 Ιουλίου 2021. Πρόκειται για μια σειρά δωρεάν κινηματογραφικών προβολών, εμπνευσμένων από την ανεξερεύνητη τοπογραφία της Ελευσίνας, με γνώμονα το σινεμά ως εικαστική παρέμβαση και ως ανάδειξη ενός χώρου, ως εμπειρία και διάλογο με μια τοποθεσία.

Πρόθεση του Athens Open Air Film Festival είναι η απρόσμενη συνομιλία της κινηματογραφικής θέασης με το φυσικό σκηνικό που θα τη φιλοξενήσει και τη μεταμόρφωση μιας σειράς προβολών σε site specific καλλιτεχνική δράση.

Στόχος είναι να αποτελέσουν οι προβολές μοχλό έλξης αφενός των κατοίκων της Ελευσίνας, ώστε να ανακαλύψουν ξανά με ενθουσιασμό την πόλη τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, προσφέροντάς τους έναν συνδυασμό θέασης και μαγικής συνύπαρξης του σινεμά με το περιβάλλον που το κυκλώνει και ταυτοχρόνως το συμπληρώνει, του προσδίδει επιπλέον διαστάσεις και ατμόσφαιρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε (5) προβολές σε πέντε τοποθεσίες ιδιαίτερης αισθητικής και σημασίας για το ιστορικό φορτίο και το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Ελευσίνας, προσφέροντας μια εκ νέου «ανάγνωση» πέντε εκπληκτικών φιλμ.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ