Η καθαρίστρια, η κόρη της και το εξώγαμο της πωλήτριας που βάφτισε η Βουγιουκλάκη γίνονται ταινία

Η Έλενα Ακρίτα «συναντά» τη Νένα Μεντή, τη Μαρία Ναυπλιώτου και την Έλλη Τρίγκου στα «Τάπερ της Αλίκης», δηλαδή «σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ» και μας πάνε... σινεμά.

Η καθαρίστρια, η κόρη της και το εξώγαμο της πωλήτριας που βάφτισε η Βουγιουκλάκη γίνονται ταινία

Το best-seller της Έλενας Ακρίτα, «Τα τάπερ της Αλίκης» γίνεται ταινία. Το σενάριο θα είναι της ίδιας και η σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα. Πρόκειται για τον σκηνοθέτη -και σεναριογράφο- της ταινίας «Ταξίδι στα Αστέρια», η οποία αφηγείται την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τη Νένα Μεντή στο ρόλο της Κοραλίας, την Μαρία Ναυπλιώτου στο ρόλο της Ελένης και την Ελλη Τρίγκου στο ρόλο της Αλικούλας.

Τρεις γενιές γυναικών

Ποιες είναι οι συγκεκριμένες γυναίκες; Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου (Εκδόσεις Διόπτρα), διαβάζουμε: «Τρεις γενιές γυναικών ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν: Η Κοραλία, είκοσι χρόνια καθαρίστρια στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Η κόρη της Ελένη, πωλήτρια στο ΜΙΝΙΟΝ, που κάνει κι επιδείξεις τάπερ σε σπίτια κυριών. Και το «εξώγαμο» κοριτσάκι της, η Αλικούλα, που πήρε το όνομα της νονάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η μικρή μέσα στα πολύχρωμα τάπερ της μαμάς κρύβει παιχνίδια, πασχαλίτσες για τα μαλλιά, στρασάκια, Μπάρμπι, επιθυμίες, ελπίδες κι όνειρα.

Όταν η Αλίκη μεγαλώνει, κλείνει ερμητικά μέσα στα τάπερ όλα όσα αισθάνεται. Αγάπη, οργή, πόνο, έρωτα, γέλιο και κλάμα. Μέχρι που η ζωή της θα απαιτήσει να ανοίξει τα αεροστεγή καπάκια και ν’ αφήσει τα συναισθήματά της ελεύθερα.

Τα τάπερ της Αλίκης είναι ένα γκράφιτι στους τοίχους των πολυκατοικιών της Κυψέλης, των μπορντέλων της Φυλής, των θεατρικών σκηνών, των παλιών καταστημάτων και των ρετιρέ με τις στρωμένες τσόχες για κουμκάν. Είναι όσα ζήσαμε κι αγαπήσαμε σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ».

Μόλις έκλεισε η υπέροχη τριάδα

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε στο facebook για τις τρεις πρωταγωνίστριες: «Μόλις έκλεισε η υπέροχη τριάδα της διανομής για την ταινία μας «Τα τάπερ της Αλίκης» όπου τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται την ιστορία τους. Η γιαγιά Κοραλία, η μάνα Ελένη, η κόρη Αλίκη… Μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που στην ταινία θα τις υποδυθούν τρεις σπουδαίες ηθοποιοί. Η Νένα Μεντή (Κοραλία), η Μαρία Ναυπλιώτου (Ελένη), η Έλλη Τρίγγου (Αλικούλα). Ευγνώμων, κυρίες μου».