Νέα Υόρκη: Άνοιξε το μεγαλύτερο κατάστημα Χάρι Πότερ

Το Harry Potter Store New York, που εκτείνεται σε τρεις ορόφους και σε 2.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και στεγάζει την πλουσιότερη συλλογή με προϊόντα και αντικείμενα που συνδέονται με τις ταινίες.

Νέα Υόρκη: Άνοιξε το μεγαλύτερο κατάστημα Χάρι Πότερ
Photo credits: AFP

Ένα νέο κατάστημα Χάρι Πότερ, στο οποίο πωλούνται αποκλειστικά προϊόντα, εμπνευσμένα από τη σειρά ταινιών άνοιξε τις πύλες του στην περιοχή Φλατάιρον της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά στη ζωή πολλών ανθρώπων για προφανείς λόγους και πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να φέρουμε λίγη μαγεία στη ζωή τους ανοίγοντας το κατάστημα» δήλωσε ο Καρλ Ντάραντ, αντιπρόεδρος του τομέα εμπειριών της Warner Brothers.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τη ναυαρχίδα των καταστημάτων Χάρι Πότερ στην καρδιά της περιοχής Φλατάιρον στη Νέα Υόρκη» είπε.

«Βρισκόμαστε σε προνομιακή θέση» που συνεργαζόμαστε απευθείας με τους δημιουργούς ταινιών, γεγονός που μας επιτρέπει να αναβιώσουμε «απίστευτα» θέματα στο κατάστημα, ανέφερε ο Ντάραντ.

Κάθε λεπτομέρεια του καταστήματος που είναι χωρισμένο σε 15 θεματικές ενότητες, έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναβιώνει ο Μαγικός Κόσμος. Κατά την είσοδό τους οι πελάτες περνούν κάτω από ένα γιγάντιο μοντέλο του Φοίνικα Φοκς.
Εντός του καταστήματος έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο του Λονδίνου, να μεταφερθούν στο υπουργείο Μαγείας του φανταστικού κόσμου του Χάρι Πότερ, να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με το «μαγικό ραβδί» και να βιώσουν περιπέτειες εικονικής πραγματικότητας.

Το κατάστημα είναι η μοναδική έδρα στην Αμερική του House of MinaLima, των δύο graphic designers που εργάστηκαν στις ταινίες Harry Potter και Fantastic Beasts. Σχεδίασαν μια γκαλερί και ένα κατάστημα που προβάλλει όλη την τέχνη του design του Μαγικού Κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ