Οι ταινίες της εβδομάδας: Θρίλερ, μυστήριο και απελευθέρωση

Μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά την Πέμπτη 5 Ιουλίου, με έξι νέες ταινίες στις αίθουσες!

Οι ταινίες της εβδομάδας: Θρίλερ, μυστήριο και απελευθέρωση

Ο Ρικάρντο Νταρίν υποδύεται τον Πρόεδρο στο πολιτικό θρίλερ του Σαντιάγκο Μίτρε, ο Σουμπασίς Μπουτιανί μέσα από την «Σωτηρία Της Ψυχής» στοχάζεται πάνω στο νόημα της ζωής και την δύναμη της αγάπης, οι Κόλιν Φερθ και Ρέιτσελ Βάις πρωταγωνιστούν στο βιογραφικό δράμα «Η Μέρα της Επιστροφής Μου», οι δημιουργοί των «Άθικτων» υπογράφουν την διασκεδαστική κωμωδία «Έτσι είναι η Ζωή», το αγωνιώδες θρίλερ «Απαγωγή» καταφθάνει από την Ισπανία, ενώ από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel έρχεται το σίκουελ του «Ant-Man».

Επιπλέον, το «Flix it στη Στέγη» για την τελευταία προβολή της φετινής σεζόν υπόσχεται σινεφίλ ίλιγγο! Την Δευτέρα 9 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην πιο όμορφη ταράτσα της Αθήνας το εμβληματικό ψυχολογικό θρίλερ “Vertigo”, του Χίτσκοκ. σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια για τον εορτασμό των 60 χρόνων του.

Ο Πρόεδρος / The Summit

Σκηνοθεσία: Σαντιάγκο Μίτρε

ΘΡΙΛΕΡ

Ο βραβευμένος στις Κάννες Σαντιάγκο Μίτρε («Paulina»), σκηνοθετεί αυτή τη φορά ένα πολιτικό θρίλερ αγωνίας για έναν άντρα αντιμέτωπο με τους προσωπικούς του δαίμονες.

Σύνοψη

Το φιλμ μας μεταφέρει σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Άνδεων, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής. Εκεί, πρόκειται να οριστικοποιηθούν περιφερειακές στρατηγικές αλλά και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής. Ο πρόεδρος της Αργεντινής, εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή, καλείται να πάρει μία κρίσιμη απόφαση: θα προστατέψει την εξουσία του ή θα σταθεί στην οικογένειά του και θα υπερασπιστεί τις αξίες του;

5 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Weird Wave

Η Σωτηρία της Ψυχής / Hotel Salvation

Σκηνοθεσία: Σουμπασίς Μπουτιανί

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Ο Σουμπασίς Μπουτιανί με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Η Σωτηρία της Ψυχής, «μια ταινία για τη ζωή, την οικογένεια και την αγάπη σε όλες της τις διαστάσεις», κέρδισε το Βραβείο Unesco για την ανθρωπιστική ματιά του.

Σύνοψη

Ο Ρατζίβ αναγκάζεται να παρατήσει τα πάντα ώστε να εκπληρώσει την τελευταία και παράξενη επιθυμία του πατέρα του να ταξιδέψει στο μυθικό Βαρανάσι για να σώσει την ψυχή του. Το ταξίδι που ακολουθεί αναγκάζει τους δύο άντρες να επανασυνδεθούν ο ένας με τον άλλον και με τον κόσμο γύρω τους σε αυτή την συγκινητική κομεντί που αρκετοί κριτικοί έσπευσαν να συγκρίνουν με το Ταξίδι στο Τόκιο, του Όζου.

5 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την One from the heart

Η Μέρα της Επιστροφής Μου / The Mercy

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Τζέιμς Μαρς, μετά τη «Θεωρία των Πάντων», φέρνει στη μεγάλη οθόνη ακόμα μία αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φερθ και Ρέιτσελ Βάις.

Σύνοψη

1968.Ένας εφευρέτης και ερασιτέχνης ιστιοπλόος λαμβάνει μέρος στον μεγάλο αγώνα Sunday Times Golden Globe Race με την ελπίδα να γίνει ο πρώτος στην ιστορία που έκανε τον γύρο του κόσμου μόνος του σε ιστιοπλοϊκό, χωρίς καμία στάση. Η ταινία, αφηγείται την πραγματική ιστορία του Ντόναλντ Κρόουχερστ και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της επικής διαδρομής του, καθώς η σύζυγος και τα παιδιά του περίμεναν την επιστροφή του.

5 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Έτσι Είναι η Ζωή / C’est la Vie!

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό

ΚΩΜΩΔΙΑ

Οι δημιουργοί των «Άθικτων» επιστρέφουν με μια σπαρταριστή κωμωδία, υποψήφια για 10 βραβεία στα Σεζάρ 2018, που είναι «ένας καθρέφτης της Γαλλίας σήμερα», υπογραμμίζει ο Ερίκ Τολεντανό.

Σύνοψη

O Μαξ, που ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια, έχει οργανώσει εκατοντάδες πάρτι στη ζωή του. Σήμερα, έχει αναλάβει έναν πανέμορφο γάμο, σε ένα κάστρο του 17ου αιώνα, όπου θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του ο Πιέρ και η Ελένα. Παρόλο που υπάρχουν όλα τα συστατικά για να είναι επιτυχημένο το μυστήριο, οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και κάθε στιγμή ευτυχίας θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή.

5 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Απαγωγή / Secuestro

Σκηνοθεσία: Μαρ Ταργκάρονα

ΘΡΙΛΕΡ

Ο σεναριογράφος Όριολ Πάουλο («Αόρατος Επισκέπτης») πλέκει ένα θρίλερ μυστηρίου με πολλές ανατροπές, το οποίο σκηνοθετεί η γνωστή παραγωγός Μαρ Ταργκάρονα.

Σύνοψη

Η δικηγόρος Πατρίτσια ντε Λούκας βλέπει τη ζωή της να μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν ο κωφάλαλος γιος της Βίκτορ εξαφανίζεται από το σχολείο χωρίς κανένα ίχνος. Λίγες ώρες μετά, το παιδί εμφανίζεται γεμάτο μώλωπες, ισχυριζόμενο πως το απήγαγε ένας άντρας, από τα χέρια του οποίου κατάφερε να δραπετεύσει. Ο κύριος ύποπτος συλλαμβάνεται αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι ακλόνητα και ο υποτιθέμενος απαγωγέας αφήνεται ελεύθερος. Η Πατρίσια, φοβισμένη για την ασφάλεια του γιου της, παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια της και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες…

5 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Ο Αντ-μαν και η Σφήκα / Ant-Man and the Wasp

Σκηνοθεσία: Πέιτον Ριντ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Το δεύτερο κεφάλαιο του «Ant-man», με τους υπερήρωες που έχουν την ασύλληπτη ικανότητα να μικραίνουν, έρχεται να εμπλουτίσει το σύμπαν της Marvel, έχοντας και πάλι την σκηνοθετική υπογραφή του Πέιτον Ριντ.

Σύνοψη

Ο Σκοτ Λανγκ, ενώ προσπαθεί να ισορροπήσει την κανονική του ζωή του με τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια, επείγουσα αποστολή που του αναθέτουν η Χόουπ Βαν Ντάιν και ο Δόκτωρ Χανκ Πιμ. Ο Σκοτ, πρέπει να ξαναφορέσει τη στολή του και να μάθει να μάχεται δίπλα στη Σφήκα, καθώς η ομάδα συνεργάζεται για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν.

5 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox