Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Δείτε δωρεάν το βραβευμένο «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου (vid)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», φιλοξενούν στις πλατφόρμες τους εξαιρετικές και επίκαιρες ταινίες.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Δείτε δωρεάν το βραβευμένο «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου (vid)

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γης τιμούν με online προβολές το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», φιλοξενώντας στις πλατφόρμες τους εξαιρετικές και επίκαιρες ταινίες.

Μόνο για σήμερα (22/4) στην πλατφόρμα των Νυχτών Πρεμιέρας (online.aiff.gr) είναι διαθέσιμη δωρεάν η βραβευμένη ταινία «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό βιογραφικό του θρυλικού πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Ζακ Μαγιόλ, ο οποίος ενέπνευσε τον Λικ Μπεσόν στο «Απέραντο Γαλάζιο».

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και τα μεσάνυχτα απόψε, για περιορισμένο αριθμό προβολών. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα και εξασφαλίστε με προκράτηση το δωρεάν εισιτήριό σας στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας online.aiff.gr.

Από τη μεριά του το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί για τρεις μέρες (22-25/4) θαρραλέα ντοκιμαντέρ που εφιστούν την προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για τα εξής:

«Παιδί της Φύσης» (Μάρκους Νεγράου, 2020)
Ένα επικό ταξίδι θάρρους, ελπίδας και γενναιοδωρίας που αγγίζει τις καρδιές του κοινού.

«Κλιματική Έξοδος» (Νταβίντ Μπαουτέ, 2020)
Μια συγκλονιστική σύνθεση για την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον πολιτισμό.

«Είμαι η Γκρέτα» (Νέιθαν Γκρόσμαν, 2020)
Η ιστορία της Γκρέτα Τούνμπεργκ, της πιο διάσημης ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή, μέσα από ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ.

Οι παραπάνω ταινίες προβάλλονται online στην πλατφόρμα του φεστιβάλ (online.filmfestival.gr) με την τιμή του εισιτηρίου να είναι € 3.

Πηγή: athinorama.gr