Το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου βρήκε διανομή στις ΗΠΑ! (vid)

Η καινούργια (πολυαναμενόμενη) ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, «Monday», γυρισμένη στην Αθήνα και την Αντίπαρο, με πρωταγωνιστές δύο ανερχόμενους διεθνείς σταρ, τον Σεμπάστιαν Σταν και την Ντενίζ Γκαφ, βρήκε διανομή στις ΗΠΑ!

Το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου βρήκε διανομή στις ΗΠΑ! (vid)

Το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου βρίσκει διανομή στην Αμερική!

Η καινούργια (πολυαναμενόμενη) ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, γυρισμένη στην Αθήνα και την Αντίπαρο, με πρωταγωνιστές δύο ανερχόμενους διεθνείς σταρ, τον Σεμπάστιαν Σταν και την Ντενίζ Γκαφ, θα έκανε την πρεμιέρα της τον περασμένο Απρίλιο στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, πριν η πανδημία ακυρώσει τα φεστιβάλ και σχεδόν τις ίδιες μας τις ζωές για μερικούς μήνες. Το φιλμ προβλήθηκε τελικά στο TIFF Industry Selects του φεστιβάλ του Τορόντο, μια σειρά από προβολές για επαγγελματίες, ταινιών που αν τα πράγματα ήταν όπως παλιά θα συμπεριλαμβάνονταν στο επίσημο πρόγραμμά του, το οποίο φέτος ήταν σημαντικά μικρότερο απ΄ ό,τι συνήθως.

Tο «Monday» αγοράστηκε από την IFC και θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 16 Απριλίου 2021.

Πώς ακριβώς θα κυκλοφορήσει, σε ποιο κύκλωμα αιθουσών και σε τι κατάσταση θα είναι η Αμερική τον Απρίλιο παραμένει άγνωστο. Όμως ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος κάνει μια πολύ εύστοχη δήλωση στο Deadline: «Με έναν τρόπο, η ταινία έχει γίνει ακόμα πιο επίκαιρη, κάτω από αυτό το κλίμα που ζούμε. Γιατί αν κάτι γνωρίζει μεγάλη πρόκληση με την πανδημία είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και η ιστορία της Κλόι και του Μίκι μιλά ακριβώς για αυτό. Την άνοιξη του 2021 που θα κυκλοφορήσει η ταινία, ας ελπίσουμε ότι θα ζούμε σε ένα πιο αισιόδοξο πλαίσιο. Σ’ έναν κόσμο που ένα ταξίδι το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι πραγματοποιήσιμο. Και το να πηγαίνουμε σε πάρτι, να φιλιόμαστε και να περνάμε καλά θα αποτελεί πραγματικότητα. Για αυτό και η ταινία βγαίνει σε perfect timing από την IFC κι αυτό με κάνει να έχω το μεγαλύτερό μου χαμόγελο!».

Το «Monday» είναι η ιστορία του Μίκι και της Κλόι, δύο Αμερικανών τους οποίους συστήνει σε ένα πάρτι ο Αργύρης (η επιλογή του ονόματος του ήρωα όχι δεν είναι τυχαία) του Γιώργου Πυρπασόπουλου καθώς, κατά τη γνώμη του, δύο Αμερικανοί στην Αθήνα έχουν εξ ορισμού τόσα κοινά που οφείλουν να γίνουν ζευγάρι. Και πέρα από κάθε προσδοκία αυτό που μοιάζει μια άβολη και αμήχανη μεθυσμένη γνωριμία, θα εξελιχθεί σε κάτι που θα κρατήσει την Κλόι στην Αθήνα παρότι ετοιμαζόταν να γυρίσει για πάντα πίσω στην Αμερική και θα κάνει τον μουσικό και dj Μίκι να βρει μια κοπέλα με την οποία θα πηγαίνει στα πάρτι, αντί να βρίσκει σε κάθε ένα μία για να φεύγει από αυτά.

Το φιλμ είναι μια ρομαντική ιστορία για ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο από τις ευθύνες της ωριμότητας και της ενηλικίωσης, που ζουν τη ζωή τους σαν να είναι συνέχεια Παρασκευή, προσπαθώντας να ξεχάσουν ότι η Δευτέρα είναι πάντα λίγο μετά και αναπόφευκτα θα έρθει.

Στα πάρτι του φιλμ, σε δεύτερους ρόλους, περαστικούς ή χορευτές, θα δεις σχεδόν ολόκληρη την κινηματογραφική Αθήνα, ηθοποιούς και τεχνικούς, σκηνοθέτες, γνωστούς και φίλους να περνούν σε μια χαριτωμένη (κι αξιαγάπητη) παρέλαση φιλίας και «συντροφικότητας». Κι όπως και στο «Suntan», ο Σύλλας Τζουμέρκας κλέβει για λίγο την παράσταση.

Κι αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι ακόμη, η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου, είναι απόλυτα έτοιμη για το κινηματογραφικό close up της με την Γκαφ και τον Σταν να την τραγουδούν με σπασμένα ελληνικά κι ένα keyboard, σε μια από τις πιο όμορφες σκηνές του φιλμ που θες να δεις ξανά και ξανά και που μοιάζει αυτομάτως κλασική.

Ταυτότητα ταινίας

Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου | Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Σενάριο: Ρομπ Χέις & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Μπράιαν Κάβανο-Τζόουνς, Ντέιμιαν Τζόουνς, Ντίνα Μπαριλάρι, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Executive Producer: Φρεντ Μπέργκερ | Συμπαραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα | Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde | Πρωταγωνιστούν: Ντενίζ Γκαφ, Σεμπάστιαν Σταν | Με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Ντομινίκ Τίπερ, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου | Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC | Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα | Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη | Μοντάζ: Ναπολέων Στρατογιαννάκης | Μουσική: Αλέξης Γράψας | Ήχος: Λέανδρος Ντούνης

Πηγή: catisart.gr