Ενώνουν τις δυνάμεις τους Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και Athens Film Office!

«Συμμαχία» του Athens Film Office με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Αθήνα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και Athens Film Office!

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ) με το Athens Film Office (AFO). Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε ανάμεσα στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως φορέα υλοποίησης του AFO και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Οι δύο θεσμοί, λοιπόν, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο «την ανάπτυξη της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Αθήνα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας». Πιο συγκεκριμένα, οι δύο φορείς θα δουλέψουν μαζί πάνω σε μια σειρά από δυναμικές δράσεις όπως:

- Η ετήσια διοργάνωση και απονομή των Εθνικών Κινηματογραφικών Βραβείων «Ίρις» που αποτελεί την κεντρική δράση της ΕΑΚ.

- Το Film Factory κατά το οποίο οι βραβευμένοι δημιουργοί και καλλιτεχνικοί συντελεστές της χρονιάς, μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε σπουδαστές και νέους συναδέλφους, μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων κινηματογράφου.

- Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού (Young Audience Award) κατά το οποίο έφηβοι απ’ όλη την Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση έμπειρων κινηματογραφιστών, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και αξιολογούν επιλεγμένες ταινίες, βραβεύοντας εν τέλει την αγαπημένη τους.

- Το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες», που προβάλλει για το ελληνικό κοινό τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς απ’ όλο τον κόσμο, βραβευμένες από τις εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους.

- Το Film-Warming Party κατά το οποίο παρουσιάζεται το σύνολο των ελληνικών ταινιών που πρόκειται να προβληθούν στις αίθουσες το επόμενο διάστημα.

- Η προβολή των ελληνικών ταινιών με στόχο την ανάδειξη του brand name «Ελληνικός Κινηματογράφος» και της σχέσης του με το κοινό.

Οι παραπάνω ενέργειες θα σχεδιάζονται στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία των σύγχρονων εγκαταστάσεων του Σεράφειου, που προορίζονται για την ΕΑΚ.

Η πρόεδρος της ΕΑΤΑ, Μελίνα Δασκαλάκη, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία:
«Μέσα από αυτή τη σπουδαία συνεργασία, φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε τον δυναμικό χαρακτήρα που έχει το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, δημιουργώντας εκεί έναν νέο κόμβο για τον κινηματογράφο. Με τη διάθεση χώρων του Σεραφείου στην ΕΑΚ, στόχος μας είναι να φέρουμε πολύ κοντά το Athens Film Office και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, προκειμένου να συνεργαστούν ουσιαστικά σε όλες τις δράσεις που σχεδιάζουν και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στην Αθήνα».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος τονίζει: «Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου είναι ο φυσικός χώρος των Ελλήνων κινηματογραφιστών και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Σεράφειο θα μας φιλοξενήσει. Αξιολογούμε πολύ θετικά την έως τώρα λειτουργία του Athens Film Office και είμαστε βέβαιοι πως ο συνδυασμός των δυναμικών και των δυνατοτήτων μας θα φέρει πολύ ενδιαφέροντα και ουσιαστικά αποτελέσματα στους κοινούς μας στόχους, και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του Ελληνικού Σινεμά και των επαγγελματιών του. Ανάμεσα στις κοινές δράσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα είναι και η εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας μας».