Οι ταινίες της εβδομάδας: «Έκρηξη Θυμού» και «Antebellum: Η Εκλεκτή»

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, που ξεκίνησε την Πέμπτη (15/10) περιλαμβάνει ταινίες που θα μας κρατήσουν σε ένταση, αλλά και δύο animation για μικρούς και μεγάλους.

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Έκρηξη Θυμού» και «Antebellum: Η Εκλεκτή»

Η κινηματογραφική εβδομάδα (15/10-21/10) μας βρίσκει αισιόδοξους και έτοιμους να υποδεχθούμε τις νέες ταινίες που θα προβληθούν στη μεγάλη οθόνη. Ένας θυμωμένος οδηγός, ο Ράσελ Κρόου, συναντά -για κακή της τύχη- μία γυναίκα που έχει αργήσει στη δουλειά και αποφασίζει να της δώσει ένα μάθημα ζωής. Τελικά, μάλλον η Έκρηξη Θυμού είναι ένας επιεικής τίτλος σε σχέση με την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Αυστραλός ηθοποιός.

Η Εκλεκτή έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή ιστορία του παρελθόντος της και πρέπει να βρει το δρόμο για ένα παρόν, χωρίς το βάρος των προγόνων. Ακόμα, μία σκοτεινή ιστορία για την απώλεια, χαρτογραφεί την ηδονή που μπορεί να προσφέρει ο πόνος μέσα από τη φεστιβαλική ταινία: Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια.

Ο Βασιλιάς Γάιδαρος, με μπόλικο χιούμορ μας μυεί στην ιστορία του ζωϊκού βασιλείου, όπου οι δολοπλοκίες δίνουν και παίρνουν. Και τέλος, ένα ακόμα animation, το Γιάκαρι, αφηγείται την περιπέτεια ενός μικρού ιθαγενή σε ένα ταξίδι με το άλογό του, τον Μικρό Κεραυνό.

Έκρηξη Θυμού

Σκηνοθεσία: Ντέρικ Μπόρτε

Antebellum: Η εκλεκτή

Σκηνοθεσία: Gerard Bush και Christopher Renz

Ο Βασιλιάς Γάιδαρος

Σκηνοθεσία: Αζίζ Τζιντάνι

Γιακάρι: Η Ταινία

Σκηνοθεσία: Xavier Giacometti

Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια

Σκηνοθεσία: J.-P. Valkeapää

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr