Κλείνουν ξανά τα σινεμά στη Βαρκελώνη

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ισπανία, και κυρίως στη Βαρκελώνη με τον υψηλό τουρισμό, οδήγησε στην απόφαση να κλείσουν και πάλι τα σινεμά. Άρχισαν οι αντιδράσεις.

Κλείνουν ξανά τα σινεμά στη Βαρκελώνη

Ενα μόλις μήνα μετά την επανέναρξη λειτουργίας τους, τα σινεμά στην Βαρκελώνη είναι κλειστά ξανά από το περασμένο Σάββατο, μετά από απόφαση των καταλανικών αρχών που επιβάλλουν μέτρα, προκειμένου να μην οδηγηθεί η περιοχή σε ένα δεύτερο lockdown, καθώς η Ισπανία, από τις ήδη βαριά τραυματισμένες χώρες της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται ήδη υπό την επέλεαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ισπανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων δύο μηνών την Πέμπτη, καθώς καταγράφηκαν 580 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Καταλονία και την Αραγονία να παρουσιάζουν τα περισσότερα.

Η απόφαση αυτή - που έρχεται να συναντήσει και πρακτικές άλλων κυβερνήσεων αλλά και τοπικών αρχών (όπως συνέβη λίγες μέρες πριν στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες), ανοίγει τη μεγάλη συζήτηση για την ασφάλεια των κινηματογράφων.

Η απόφαση αφορά 267 κινηματογραφικές οθόνες σε 28 κινηματογράφους, που αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου της Ισπανίας, της πέμπτης κατά σειρά μεγαλύτερης κινηματογραφικής αγοράς στην Ευρώπη. Οπως αναφέρει στο Variety ο Καμίλο Ταραζόν, Πρόδερος της Ενωσης Αιθουσαρχών της Καταλονίας:

«Το κλείσιμο των κινηματογράφων είναι μια καταστροφή. Στέλνει μηνύματα ότι οι κινηματογράφοι δεν είναι ασφαλείς, ενώ έχουν τηρήσει στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί και άλλες μορφές διασκέδασης που έχουν ρίσκο μετάδοσης όπως τα πάρτι στο δρόμο συνεχίζουν κανονικά. Επίσης οι διανομείς θα αποθαρρυνθούν και έτσι δεν θα κυκλοφορήσουν μεγαλύτερους τίτλους που είναι αναγκαίοι για να ανέβει το box office.»

Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη, ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Λετίσια επισκέφθηκαν ένα multiplex και πέρασαν το Σάββατο βράδυ τους στο σινεμά προκειμένου να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους διανομείς και τους αιθουσάρχες της χώρας.

Πηγή: flix