Τέσσερις μονοήμερες μέσα στην Αττική που αξίζει να κάνεις

Μια ώρα και κάτι από το κέντρο της Αθήνας, στην αγκαλιά του Κορινθιακού το Πόρτο Γερμενό είναι η τέλεια μονοήμερη για να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα.

Τέσσερις μονοήμερες μέσα στην Αττική που αξίζει να κάνεις

Η Αττική προσφέρεται για μονοήμερες καθώς μπορείς να φτάσεις γρήγορα σε μέρη ειδυλλιακά που ίσως δεν έχεις φανταστεί. Πάντα, βέβαια, υπάρχουν και σταθερές αξίες στις μονοήμερες ειδικά το καλοκαίρι. Υπάρχουν μέρη στην Αττική που μπορείς να αφιερώσεις την Κυριακή σου και να επιστρέψεις ανανεωμένος γεμάτος όμορφες εικόνες.

Δες τέσσερις ιδέες για μονοήμερες εκδρομές που αξίζει να κάνεις…

Πόρτο Γερμενό

Μια ώρα και κάτι από το κέντρο της Αθήνας, στην αγκαλιά του Κορινθιακού το Πόρτο Γερμενό είναι η τέλεια μονοήμερη για να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα. Κι αυτό γιατί διαθέτει θάλασσα για να δροσιστείς αλλά και δασικά μονοπάτια για να κάνεις πεζοπορία.

Αν επιλέξεις το πρώτο, θα βρεις πέντε ωραιότατες, βοτσαλωτές παραλιούλες στη σειρά, όλες τους με κρυστάλλινα νερά και σκιά από αρμυρίκια. Αν ξεμακρύνεις λίγο, ή αν πετύχεις κοσμοσυρροή στις κεντρικές παραλίες και ψάξεις εναλλακτική, θα ανακαλύψεις το Προσήλι (στον χάρτη εδώ) που έχει διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και φουντωτά αρμυρίκια που καθρεφτίζονται στο νερό. Ένας μικρός παράδεισος στην Αττική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο exploringgreece.tv