Δράμα: Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους - Από τα παιδιά για τα παιδιά

Το Φεστιβάλ Δράμας αγαπά τα παιδιά και στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες εγκλεισμού, τους προσφέρει τη δυνατότητα να δουν online μια σειρά ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησαν μαθητές όλων των ηλικιών στο πλαίσιο του ετήσιου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους.

Δράμα: Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους - Από τα παιδιά για τα παιδιά

Μέχρι να επιστρέψουν στο σχολείο και να αρχίσουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες οι μικροί αλλά και μεγάλοι μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν δημιουργίες μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό..

Συνολικά, θα προβληθούν 14 ταινίες για παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών γυρισμένες από μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες ελεύθερα online στο youtube κανάλι του Φεστιβάλ. Το λινκ είναι: https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους ξεκίνησε το 2012 (σε πανελλήνια αρχικά βάση, με το όνομα «Ένας Πλανήτης–Μια ευκαιρία») με συνδιοργανωτές την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, την ERT World, την ΕΡΤ3, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Ο ετήσιος αυτός διαγωνισμός, με τίτλο «Cinema…διάβασες;», απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και εκπαιδευτικών οργανισμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε όλες τις χώρες του εξωτερικού, στις οποίες φοιτούν Ελληνόπουλα 1ης, 2ης και 3ης γενιάς. Επιπλέον απευθύνεται σε ξένα σχολεία τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ταυτόχρονα, ζητούμενο είναι οι μαθητές να διερευνήσουν, να μελετήσουν και να κρίνουν το περιβάλλον τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη διασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους ανθρώπους.

Ως συνδιοργανωτής και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος, που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες μέρες, πίστεψε στην ανάγκη η Κινηματογραφική Παιδεία να ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα του ελληνικού σχολείου μέσα από τη δημιουργία ταινιών Μικρού Μήκους από κινηματογραφικά εργαστήρια σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

Φέτος, ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Cinema…διάβασες;» ετοιμαζόταν να γιορτάσει μια εξαιρετική δεκαετία δράσεων που αγκαλιάστηκαν από 2.200 σχολεία και πάνω από 200.000 μαθητές και αποτυπώθηκαν σε πάνω από 2.000 μαθητικές ταινίες, πολλές από τις οποίες φιλοξενήθηκαν και στο Φεστιβάλ της Δράμας αλλά και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις.

Οι νέες συνθήκες επιβάλλουν μια διαφορετική προσέγγιση, και το Φεστιβάλ Δράμας, με χαρά κάνει τις εξαιρετικές αυτές ταινίες των παιδιών προσβάσιμες σε όλους μέσα από το διαδίκτυο.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες online δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. 2103300309, 2521047575