Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (7/9)

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (7/9).

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (7/9)

- Με τις επιτυχίες της και λατινοαμερικανικές επιρροές στο ρεπερτόριό της η Ρένα Μόρφη δίνει συναυλία στις 8.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς 6.

- Ο πατριάρχης του ελληνικού ροκ Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει στην πόλη του για συναυλία. Στις 9 μ.μ. Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης, Θεσσαλονίκη.

- Ομιλία από την Andreea Foanene, δρ Ιστορίας της Τέχνης και συν-επιμελήτρια του Balkan Art Festival, με θέμα «Σύγχρονες Γυναίκες Καλλιτέχνες στα Βαλκάνια», πραγματοποιείται αύριο στο πλαίσιο του Balkan Art Festival (BAF Contemporary) και της εικαστικής έκθεσης «Αναστοχασμοί της Παράδοσης». Στις 12 το μεσημέρι. Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, Βασ. Ολγας 68, Θεσσαλονίκη.

- Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Μικροί δρόμοι της Αθήνας» (εκδ. Μεταίχμιο), ο Νίκος Βατόπουλος θα μας «ξεναγήσει» στην Αθήνα. 8/9. Στις 8 μ.μ. Χώρος εκδηλώσεων Φεστιβάλ Βιβλίου, σκηνή «Γεώργιος Βιζυηνός». Ζάππειο.

- Η μουσικός και συνθέτρια Λένα Πλάτωνος εμφανίζεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ. ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364.

- Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού. Είσοδος ελεύθερη. Από 9 έως 22/9. Στις 8.30 μ.μ. Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων και Καπανέως.

- Τριάντα οκτώ νέοι Ινδοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση με τίτλο «Σύντομες παραβολές μιας δυστοπίας. Εκθεση με καλλιτέχνες από την Ινδία», που διοργανώνεται από τo MOMus. Εγκαίνια σήμερα στις 2 μ.μ. και μαζί η περφόρμανς «The Moon is Kind». Εως 22/9. Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO).

- Παρουσίαση της έκδοσης «Αναλόγιο 2005-2017 – Δραματική και Σκηνική Γραφή στην Ελλάδα» και του προγράμματος του «Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019» σήμερα στον χώρο εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019. Σκηνή «Γιώργος Σεφέρης» με ομιλητές και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. 6.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Ζάππειο.

Πηγή: Καθημερινή