Summer Camp στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Δύο εβδομάδες απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση του φετινού Summer Camp στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το οποίο προσφέρει νέα εβδομαδιαία προγράμματα που δημιουργήθηκαν για παιδιά Δημοτικού από τον Οργανισμό STEM Education και το Εκπαιδευτικό τμήμα του Κέντρου ΓΑΙΑ του ΜΓΦΙ για την περίοδο από τις 19 Ιουνίου έως και τις 14 Ιουλίου 2023.

Summer Camp στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Τα διαθέσιμα τμήματα τώρα είναι:

Εβδ. 3 3-7 Ιουλίου, Α’- Γ’ Δημοτικού | «Μηχανικοί του Μέλλοντος»

Εβδ. 3 3-7 Ιουλίου, Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού | «Κατακτώ το Διάστημα»

Εβδ. 4 10-14 Ιουλίου, Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού | «Ήρωες του Πλανήτη!»

Τα Προγράμματα ανάλογα με την ηλικία και την εβδομάδα επιλογής, θίγουν με τον πλέον εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό τρόπο τα ζητήματα της Αστρονομίας και της Μηχανικής, της Φύσης και της Κλιματικής Αλλαγής.

Το Summer Camp του Μουσείου δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών τους, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προάγουν τη δημιουργικότητα, την περιπέτεια, τη γνώση και την ανακάλυψη. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, επιστημονικές γνώσεις και γνωριμία με το Μουσείο στους ειδικά διαμορφωμένους, σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που τους επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με συνομήλικούς τους, δημιουργώντας φιλίες που βασίζονται στα κοινά τους ενδιαφέροντα. Μπορούν να πειραματιστούν εξερευνώντας τομείς που δεν έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες.