Black Mirror: Έρχεται επεισόδιο όπου η μοίρα του ήρωα θα καθορίζεται από τον θεατή

Το Netflix αναπτύσσει μια σειρά από ειδικά επεισόδια όπου θα επιτρέπει στους θεατές να επιλέξουν την εξέλιξη της ιστορίας σε ένα επεισόδιο ή μια ταινία. Η πρώτη δοκιμή αυτού του project φαίνεται πως θα είναι ένα επεισόδιο του "Black Mirror". 

Black Mirror: Έρχεται επεισόδιο όπου η μοίρα του ήρωα θα καθορίζεται από τον θεατή

Τον Δεκέμβριο του 2018 έρχεται η 5η σεζόν της αγαπημένης και πολυβραβευμένης σειράς "Black Mirror" και, σύμφωνα με το bloomberg μια τηλεοπτική επανάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το Netflix αναπτύσσει μια σειρά από ειδικά επεισόδια όπου θα επιτρέπει στους θεατές να επιλέξουν την εξέλιξη της ιστορίας σε ένα επεισόδιο ή μια ταινία. Η πρώτη δοκιμή αυτού του project φαίνεται πως θα είναι ένα επεισόδιο του "Black Mirror".

Η επιλογή αυτή από το Netflix φαντάζει πολύ λογική αν αναλογιστούμε τι είναι το "Black Mirror". Πρόκειται για μια ανθολογική σειρά για τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αλλά και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτή. Αυτό υπονοεί άλλωστε και το όνομα της σειράς: «Μαύρος καθρέφτης», όπως η οθόνη του κινητού μας ή του υπολογιστή μας που μας απορροφά αντί να δείχνει την αντανάκλασή μας. Δημιουργός της σειράς είναι ο Charlie Brooker, ο οποίος μαζί με την Annabel Jones είναι showrunners. To πρώτο του επεισόδιο προβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2011.

Το "Black Mirror" φαντάζει το επόμενο λογικό πρότζεκτ για τo Netflix, το οποίο έχει κάνι ήδη την υπέρβαση με την παιδική σειρά "Puss in Book", όπου ο θεατής μπορεί, για παράδειγμα, «να επιλέξει αν ο πρωταγωνιστής θα παλέψει με έναν θεό ή ένα δέντρο».

Προφανώς, το Netflix προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεμάτο δυνατότητες πεδίοι της διαδραστικής τηλεόρασης, η οποία σταδιακά μπαίνει στις ζωές μας. Για παράδειγμα, το HBO προβάλλει τη δική του διαδραστική σειρά, με τον τίτλο "Mosaic", το οποίο σκηνοθέτησε ο Steven Soderbergh και το οποίο αργότερα έγινε και εφαρμογή κινητού.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν αυτή η κίνηση θα ενσωματωθεί από τους δημιουργούς της σειράς και αν θα έχει την εκτιμώμενη απήχηση.